Makyaj yaptıktan sonra pullanma ve çizgi oluşumunu önleyen taktikler!

Makyaj uzmanı Fiona Stiles, makyaj yaptıktan sonra oluşan pullanma ve çizgilenme sorununu önleyen makyaj uygulama tekniklerini bizlerle paylaştı... İşte kusursuz makyajın sırları!

Harika bir makyajı mahvedecek şeyler hiç kuşkusuz ki sonradan yüzde oluşan çizgiler ve pullanma! Ağız kenarlarında ve göz altlarındaki narin deride ince çizgiler oluşmasını engelleyecek minik kozmetik tüyolarını derledik. Elizabeth Banks ve Gabrielle Union’un makyaj uzmanı Fiona Stiles, makyaj yaptıktan bir süre sonra oluşan pullanma ve ince çizgi oluşumuna karşı uyguladığı taktikleri bizlerle paylaşıyor! Fiona Stiles öncelikle yüzde oluşan ince çizgilerin çok da kötü olmadığını söylüyor. Kırışıklar yüz mimiklerine bağlı olarak oluşuyor bu da gülecek çok şeyiniz olduğuna işaret ediyor. Fiona Stiles, makyaj malzemelerinin kat yerlerinde toplandığını belirtiyor. Ünlü makyaj uzmanına göre bu problemi çözmenin sırrı düzenli cilt bakımından geçiyor. Cilt tipine uygun ürünlerle yapılan cilt temizliği ve bakım makyaj sonrası oluşan kötü görünümleri azaltan en güçlü etken. Kuru ya da yağlı bir cilde sahip olmanız önemli değil, tüm cilt tiplerine uygun bakım ürünlerine kolayca ulaşabilirsiniz.
11 1
Ten makyajında krem dokulu ürünler kullanarak ve üzerinden hafif bir pudrayla makyajı sabitleyerek yüzünüzde çizgiler oluşmasını önleyebilirsiniz. Özellikle göz altı bölgesine pudra uygulamasını çok hafif yapmalısınız çünkü ne kadar fazla uygularsanız, pudra ince çizgileri o kadar çok ortaya çıkarır. Yüzünüze ne kadar bol ürün uygularsanız, fondöten ve pudra gibi malzemeler çizgilerin içlerine dolarak cildinizdeki çizgilerin daha fazla belirginleşmesine neden olur.
11 2
Fiona Stiles makyajda mümkün olduğunca az ürün kullanarak tam kapatıcılık elde etmek için iki aşamalı bir uygulama yapıyor. Fondöteni önce fırçayla yüzüne dağıtan Stiles daha sonra nemli bir makyaj süngeriyle makyajı cildine yediriyor. Eğer bu uygulama sonrasında da makyajınızda hafif çizgiler görüyorsanız temiz bir kapatıcı fırçasıyla makyajınızın üzerinden geçebilirsiniz. Çizgilerin içine dolan fondöten ve pudrayı fırçayla dağıtmanız yeterli. Fiona Stiles, yağlanma önleyici pudraların da çizgi oluşumunu önlediğini belirtiyor.
11 3
Makyaj yaptıktan sonra ciltte oluşan pullanma sorunu 3 aşamada oluşuyor. 1. aşamada tam fondöten uygulanırken ya da hemen sonrasında ciltte pul pul garip bir görünüm oluşuyor. 2. aşamada ise fondötenin üzerinden pudra geçildiğinde ortaya pul pul ve kabarık bir görünüm çıkıyor. 3. aşamada ise makyaj yaptıktan 1 saat sonra ciltte pullanma meydana geliyor. Peki ama neden? İşte sebepleri…
11 4