Sağlıklı bir cinsel hayatın işaretleri

Size vereceğimiz 10 ipucuyla sağlıklı bir cinsel hayatınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kabul etsek de etmesek de başkalarının cinsel hayatı hakkında merakımız var. Peki sizce bu merak kendi cinsel alışkanlığınızla diğer insanların cinsel alışkanlığının benzerlikler gösterdiğini düşünüp düşünmediğinizle alakalı olabilir mi? Kendi cinselliğinizin sağlıklı olup olmadığını merak ediyorsanız, size vereceğimiz 10 ipucuyla bunu öğrenebilirsiniz.
11 1
Teksas Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışmada bedenine güvenen ve kendini iyi hissedenlerin cinsel ilişkilerinin daha sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Eğer vücudunuzdan memnun değilseniz, gün içinde yapacağınız kısa egzersizlerle siz de bu doyuma ulaşabilirsiniz. Bu sayede cinsellik sırasında hem daha fazla keyif alırsınız hem de orgazm olma şansınız artar. Başka bir araştırmada ise kalbinizi dinlemeniz öneriliyor. Kalbinizi dinleyerek kendi imajınızı belirlemeniz sizi cinsel alanda daha tatmin edici kılar.
11 2
SexSmart.com sertifikalı seks terapisti Aline Zoldbrod seks sırasında eşinizin sizin aklınızı okumasını beklememeniz konusunda uyarıyor. Partnerinizle karşılıklı olarak ne istediğinizi söylemeli ve haz aldığınız şeyleri, fantezilerinizi deneyimlemelisiniz. Cinsellik sırasında hoşlandığınız bir hareket veya dokunuş anında eşinize bundan haz duyduğunuzu söylebiliyorsanız gerçekten güzel bir ilişki yaşıyorsunuz demektir.
11 3
Zoldbrod, seks ve şehvetin bir anlık kıvılcımla doruğa çıkabileceğini belirtse de bu durumun her zaman iyi olmadığını söylüyor. Özellikle evli çiflerin bu konuda biraz daha dikkatli olmasını söyleyen seks terapisti, annelerin çocukarının yemeğini yedirip yatırdıktan sonra eşleriyle vakit geçirmesini ve cinsellklerini onlar uyuduktan sonra yaşamasını söylüyor. Bu sadece çocuklar açısında değil sizin cinselliğinizi daha stressiz ve rahat yaşamanız açısından da oldukça önemli bir kural…
11 4