Göz farı sürerken yapılan yanlışlar!

Göz farı sürmenin incelikleri nedir diye düşündüğümüzde, en başta bu yanlışlardan sakınmak gerekiyor!


Farlar en kolay uygulanan makyaj malzemeleri olarak düşünülür. Doğrudan parmak uçlarınızla ya da far fırçasıyla gelişigüzel bir şekilde göz kapaklarınıza sürdüğünüzde mükemmel olur. Ya da siz öyle zannediyorsunuz!

Farklı pigmentler ve belirgin, cesur renklerle hepimiz hata yapabiliriz. En sık yapılan far sürme hatalarını ve onlardan nasıl kurtulacağımızı araştırdık.

İşte en çok yapılan far sürme hataları!
9 1

Gözlerinize en çok yakışan far rengi, göz renginize zıt olan renkler...

Örneğin yeşil gözler için bordo, şarap rengi farların mükemmel olması gibi renk skalasında birbirine zıt duran far ve göz renkleri birbirlerine mükemmel uyum sağlıyor.

Eğer göz renginizle aynı renk far kullanacaksanız, irisinizin rengini gölgelemeyecek, belirsiz bir renk tercih edin.
9 2

İki farklı farın birini göz kapağınıza diğerini ise kaş kemiğinize uyguladınız fakat farları birbirine karıştırmayı unuttunuz.

Eğer sürdüğünüz farların arasında belirgin ton farkları ve belirgin bir ayrım çizgisi varsa karıştırmayı unuttuğunuz farlarınız makyajınız tamamlanmamış gibi bir hava yaratır.
9 3

Birçok far ve makyaj ürünü kendi minik fırçalarıyla birlikte satılıyor. Fakat güzel ve kusursuz bir makyaj için özel aldığınız makyaj fırçalarını kullanmalısınız.

Sünger uçlu aplikatör bir dokunuşta fazlaca pigmentle göz kapağınızı boyarken, far fırçası ise pigmentleri karıştıracak ve doğal bir görünüm yaratacak.

Eğer makyaj çantanızda kaliteli makyaj fırçalarınız yoksa parfümerilerde satılan kaliteli ve süslü fırça setlerinden bir tane mutlaka edinmelisiniz!
9 4