Güzellik uykusunun 6 yararı!

Uyku düzeninizin ne kadar önemli olduğun biliyor musunuz?


Güzellik uykusunun sağlığınıza ve cildinize olan yararlarını biliyor musunuz? Uzun süre uykusuz kalmanız günlük hayatınızı ve düzeninizi olumsuz yönde etkiler. Kendinize zaman ayırmalı, uyku düzeninize dikkat etmeli ve kendinizi daha iyi hissedeceğinizi görmelisiniz.

Uyurken artan vücut ısısı, yağ bezlerini yeniler. Güzellik uykusunun fiziksel yararları sağlığınız için gereklilerden sadece bir tanesi. Bakalım diğerleri nelermiş!
8 1

Güzellik uykusu seks hayatınızı da etkiliyor. Uykunuzu yeterince almadıysanız yorgun hissetme olasılığınız büyük. Enerjiniz olmadığında seks performansınız düşer. Uzmanlara göre, yorgunluk ve uykusuzluk libidoyu etkiliyor. Uyku düzenine dikkat etmeli!
8 2

Kilo vermek istiyorsanız uykuyu es geçemezsiniz. Chicago Üniversitesi'nin araştırmasına göre uyku ihtiyacı yemeyi tetikliyor. Uykunuz olduğunda leptin hormonu sizi daha aç hissettiriyor. Az uyku uyuduğumuzda salgılanan ghrelin hormonu iştah açıyor.
8 3

7-8 saatlik uykular kadınların çoğu için idealdir. Daha fazla uyku sizi şişkin ve halsiz gösterir. Sizi stresli ve tedirgin de yapabilir. Yani sinirli, yorgun, uzgun ve kesinliklikte daha yaşlı görünürsünüz. Dermatologlara göre, vücudumuz ve cildiniz uyuduğumuzda kendini onarıyor. Böylece cildiniz hızlıca yepyeni oluyor.
8 4