Hasar görmüş saçlara ev yapımı çözümler!

Saçlarınızın kalbini kırmayın!



Zarar görmüş, ışıltısını kaybetmiş saçlarınızı eski haline getirecek ev yapımı harika saç maskeleri hazırladık. Kolayca bulabileceğiniz doğal maddelerle saçınızı ışıltısına tekrar kavuşturun!
7 1


Hibiscus (kerkene) çayı



Saçınızda ciddi sorunlar varsa bu maskeyi mutlaka deneyin. Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz kerkene çayını demleyin, yarım saat bekletin. Daha sonra kerkene çayını süzün ve yapraklarını macun haline getirip saç dipleriniz başta olmak üzere tüm saçlarınıza uygulayın. Saçınızı 10 dakika bu şekilde bekletin ve ılık su ile durulayın. İstediğiniz sonucu almak için haftada iki kez bu maskeyi uygulayın.

Süzdüğünüz çayın suyunu bir sprey kutusuna koyarak saçlarınıza sıkabilirsiniz.
7 2


Safranı bir de saçlarınızda deneyin


Doğal parlaklık sağlayacak bu maskeyle güçlü saçlara kavuşun. Yapmanız gereken çok basit. Doğada da sıkça rastladığımız 4-5 dal safranı kaynatın. Ilıyana kadar bekleyin ve içine bir kaşık bal dökün. Daha sonra bu karışımı saçlarınıza sürün ve 45 dakika bekleyin. Saçlarınızın hava almaması için folyo ile iyice sarın. Son olarakta saçlarınızı ılık su ile yıkayın. Saçlarınızdaki yumuşaklığa inanamayacaksınız!
7 3


Zeytinyağı ve nane


derin bir kapta iki çorba kaşığı zeytinyağını, bir yumurtayı ve dört dal taze naneyi iyice karıştırın. Macun kıvamına gelen bu karışımı özellikle saç diplerinize sürün. Masaj yaparak yaklaşık yarım saat bu maskeyi uygulayın. Daha sonra ılık su ve sampuanla saçlarınızı iyice yıkayın. Saçlarınızdaki ışıltı gözlerden kaçmayacak!
7 4