Hayatınızı değiştirmek ister misiniz?

Hepimiz hayatta bazı hatalar yapıyoruz ve bazı pişmanlıklar yaşıyoruz...Kendimizi geçmiş hatalarımız için suçlamadan, yeni hayatımızı nasıl şekillendireceğimize karar vermeliyiz!


Hepimiz geçmişimizde pişman olduğumuz şeyler, büyük hatalar ve keşkeler taşıyoruz. Ama unutmayın; siz yalnızca hatalarınızdan ve pişmanlıklarınızdan ibaret değilsiniz!

Yanlış bir karar vermiş olabilirsiniz ancak hayatınız boyunca kendinize haksızlık etmek doğru değil.

Daha mutlu ve kendine güvenen bir birey olmak için bu adımları izlemeniz size yardımcı olacaktır...
8 1

Bardağın dolu tarafını mı yoksa boş tarafını mı görüyorsunuz? Seçim yapma gücü sizin!

Etrafımızda kötü olan hiçbir şey yoktur, bir şeyleri kötü veya iyi olarak etiketlemek bizim seçimimizdir. Deneyimlerimiz, hayatta yaşadıklarımız için de aynı şey geçerlidir. Kötü bir deneyim ancak onu kötü olarak adlandırdığımız zaman gerçekten kötü bir deneyim olur. Oysaki yaşadığımız şeylerde mutlaka iyi bir sonuç bulabiliriz.

Bu etiketlemeleri bilinçsiz olarak yapıyoruz ve yaşadığımız durumların benzerleriyle karşılaşınca zihnimizde otomatik olarak negatif duygular canlanıyor.

Deneyimlerinizin iyi veya kötü olduğuna sizin karar verdiğinizi ve bu gücünüzün farkına vardığınızda başarıya bir adım daha yaklaşacaksınız.
8 2

Hayatta hepimiz hatalar yapabiliriz, ama bu hatalarımız için kendimizi suçlamamız gerekmez. Hata yapabilir hatta yaptığımız şeylerden pişmanlık duyabiliriz.
Fakat siz hatalarınızdan ve başarısızlıklarınızdan ibaret değilsiniz! Siz şu anda ve buradasınız, bugününüzü ve geleceğinizi şekillendirmek için sahip olduğunuz bütün güç içinizde gizli.

Her gün hiç yaşamadığımız ve deneyimlemediğimiz yepyeni bir güne uyanıyoruz. Hatalar yapacağız ya da sorunlar yaşayacağız, bunlar üzerinde bir kontrol gücünüz olma da bunlara karşı vereceğiniz tepkiler tamamen sizin kontrolünüzde. Önünüzde sizi yukarıya taşıyacak bir basamak mı yoksa önünüzü tıkayan bir engel mi görüyorsunuz? Karar sizin.
8 3

Pozitif düşünceler pozitif eylemleri beraberinde getirir. Kendinizi pozitif düşüncelerle, insanlarla çevrelerseniz, hayatınızda negatif olaylara yer kalmayacak.

Her zaman negatif ve melankolik insanlar tanıyorsanız onlardan mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışın. Olumsuz düşünceler, keder ve üzüntüden özellikle de umutsuzluktan kaçının.
8 4