Hızlı yaşlanmaya neden olan yiyecekler!

Cilde ve vücuda zararlı yiyecekler!


Dikkat! Belki de yedikleriniz sizi fazladan birkaç yıl ileriye götürüyor olabilir...

Hafta sonu partilerinden sonra ciildinizdeki değişikliğin bir sebebi var. Baharatlı yiyecekler ve kalorili içecekler sizi rahatlatıyor olsa da hücrelerinizi etkiliyor.

Amerikan Dermatoloji Akademisi üyelerinden Ariel Ostad, "Yediğiniz şeyler sağlığınızı iyi ya da kötü yönde etkiliyor."diyor.

Küçük keyifli atıştırmalık kaçamakları sizi bir gecede yaşlandırmasa bile sürekli yanlış beslenme zaman içinde yaşlanma sürecinizi hızlandırıyor.

Eğer genç kalmak istiyorsanız, bu listeyi gözden geçirin ve tüketirken bilinçli olun!
11 1

Etlerinizin yanmış kısımları cildinize zarar veriyor. Etin ızgarada yanmış kısımları iltihap oluşumunu tetikleyen hidrokarbonlar içeriyor, bu iltihaplar da cildinizdeki kolajen dengesini alt üst ediyor.

Ayrıca, yanık etlerin de yanmış yağlarda pişirilen gıdalar gibi yemek borusu kanserine neden olduğu belirtiliyor.
11 2

Yağlı etlerse serbest radikallerin oluşmasını sağlıyor. Bu serbest radikaller, sağlıklı hücrelerden eksik elektronlarını tamamlamaya çalışıyor. Bu işlem sırasında da sağlıklı hücrelere zarar veriyor.
 
Bu hasar cildinizin kendini koruma yeteneğini ve kolajen üretimini kötü etkiliyor.
 
Arada bir kırmızı et tüketmek çok zararlı olmasa da her gün kırmızı et tüketmek yerine tavuk, hindi ve balık gibi daha sağlıklı et çeşitlerine yönelebilirsiniz.
11 3

Asitli içecekler diş minesinin üzerinde mikroskobik gözenekler oluşturabilir ve bu oluşumlarda zamanla diş minesinde erozyona sebep olur.

İçerdiği yüksek kafein kemiklerden kalsiyumun çekilmesine yol açar. Çalışmalar erken yaş gruplarında kemik kırılmalarını tetiklediğini gösteriyor.

Ayrıca, her gazlı içecek içildiğinde, bu içeceklerin içerdiği asit ve gaz bileşimi, midenin diğer sıvı alınımlarına oranla üç kat büyümesine neden olur. Midede daha fazla süre kalabilen gazlı içecekler, mide yapısının bozulmasına neden olur.
11 4