İlişki sorunlarınızı anlatmayın!

İlişkinizi çevrenizdeki herkese anlatıyor musunuz? Peki sizce bu ne kadar doğru? İlişkinizdeki sorunların siz anlattıkça çoğaldığını fark ettiniz mi?


İlişkiniz için yapabileceğiniz en iyi şey, yaşadığınız sorunlardan bahsetmemek...
Sevgilinizle aranızda olan her şeyi başkalarıyla paylaşmak akıllıca olmaz.

İlişkiniz için yapacağınız en iyi şey, bunun sevgiliniz ve sizin aranızda özel bir bağ olduğunu anlamak olur.

Eğer ilişkinizden fazla bahsetmemeye karar verirseniz, bunun faydalarını göreceksiniz.

İşte ilişkinizdeki problemlerden bahsetmemeniz için 7 neden...
9 1

İlişkinizdeki sorunlardan başkalarına bahsetmemenizin öncelikli nedeni, bunun iki kişilik bir şey olması. Eğer ilişkiye dahil değilse, kimsenin sizin ilişkinizin nasıl gittiğini bilmesine gerek yok. İlişkiniz sizden başka kimseyi ilgilendirmez.

Olaylar karşısında verdiğiniz tepkileri ve yaşadığınız detaylarını,ilişkiniz dışındaki birinin görmesini sağlayarak gerçekten luzumsuz bir hareket yapmış oluyorsunuz.

Size aklı başında tavsiyeler verebilecek biriyle konuşmanızda yanlış birşey yok. Hepimiz sorunlarımızdan birine bahsetmek isteriz. Fakat bütün tanıdıklarınıza ilişkinizdeki en küçük detaylara kadar anlatmamalısınız.

Onların yaptığı yorumlardan etkilenip yanlış kararlar verebilirsiniz. Sonradan pişman olmak istemiyorsanız aldığınız kararlar tamamen kendi fikriniz olmalı.
9 2

İlişkinizdeki problemleri başkalarına anlatmamanızın birinci nedeni, sizin sorunlarınızın kimseyi ilgilendirmiyor olması.

Sevgilinizle aranızda olanlar yalnızca sizi ilgilendirir. Sorunlarınızı bir başkasına anlattığınızda, karşınızdaki kişi kendisini ilişkinize dahil olmuş gibi hissediyor.

Ayrıca siz sevgilinizi ya da eşinizi affedebilir, ilişkiniz hakkındaki bütün şikayetlerinizi unutabilirsiniz fakat bütün yaşadıklarınızı bilen yakınlarınız asla unutmayacaktır.

Bu durumu özellikle aile biraylerinde ve çok yakınlarınızda görebilirsiniz. Sizi üzen şeyleri bir kenara not edip, koruma kalkanı oluşturmak isteyecekler.
9 3

Genellikle çevremize, eşimizle aramızda mutlu bir ilişki ve kopmayacak bir bağ olduğunu göstermek isteriz.

Başkalarına yaşadığınız problemlerden bahsettiğinizde, içinde bulunduğunuz durumdan çok farklı bir tablo yaratıyorsunuz.

Sizin ilişkinize dışarıdan baktıklarında, kötü ve sorunlarla boğuşan bir tablo görüyorlar. İlişkinizi toparlayıp mutlu olabileceğinize inanmayıp, kafalarındaki negatif düşüncelere bağlı kalıyorlar. Hatta size karşı davranışları bile bu nedenle değişebiliyor.
9 4