Çalışan hamileler nasıl beslenmeli?

...


Hamilelikte beslenmenin önemi tartışılmaz. Bir anne adayı hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı için beslenmesine son derece önem vermeli. Özellikle çalışan adaylarının, çalışma hayatının beslenme düzenine yarattığı olumsuz etkiyi göz önünde bulundurmalarında fayda var.

Kadıköy Şifa Hastanesi, çalışan anne adaylarının gebelik nedeniyle artan enerji ve besin öğesi ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına dikkat etmeleri gereken noktaları açıklıyor.
10 1

Yemekler azar azar ve sık sık tüketilmeli, yaşanan kan şekeri problemleri özellikle öğün aralarında tüketilen sağlıklı besinlerle dengelenmeye çalışılmalıdır.
10 2

Güne muhakkak kahvaltı ile başlanmalı, evde veya işyerinde fark etmeksizin süt, peynir, yumurta, ekmek (kan şekeri dengesi için çavdar, tam buğday gibi ekmekler tercih edilmeli) gibi besinler muhakkak kahvaltı menüsünde yer almalıdır.
10 3

Öğle ve akşam yemeklerinde gereksiz kalori alımı engellenmeli, özellikle fazla tüketilen ekmek, pilav, makarna gibi besinler ihtiyaç dâhilinde tüketilerek, protein kaynağı (et, tavuk, balık, kuru baklagiller, yoğurt, ayran) yiyeceklerin ve sebze-salata tüketimine daha fazla önem verilmelidir. Günün bir öğününde alınamayan bu besin grupları muhakkak diğer öğünle dengelenmelidir.
10 4