Birbirinden pratik patates yemekleri!



Lezzeti ve pratikliğiyle özellikle Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen patates kısıtlı zamanlarda mükemmel tatların yaratıcısı.

Şimdi birbirinden leziz ve kolay 4 patates yemeğini Gazelle Resort Otel Aşcısı Ümit Yavuz açıklıyor.
6 1

Patates Graten


Malzemeler

3 kg patates, 2 baş soğan, 4 diş sarımsak, 100 gr çiğ krema, 100 gr margarin, 50 gr krem peynir, yeteri kadar tuz-sebze çeşni-karabiber, 200 gr rende kaşar, arzuya göre 3-4 yaprak taze fesleğen kıyılarak ilave edilebilir.
 
Tarifi

Soğan ve sarımsaklar margarinle diriliği gidene kadar kavrulur.Soyulmuş patatesler bütün olarak ince ince dilimlenir ve soğanlara ilave edilir.Birlikte 2-3 dak. daha kavrulup ocaktan alınır.

İçine baharatlar,krema ve krem pey.karıştırılıp 4-5 cm kalınlığında kenarlı tepsiye yayılır.Üzerine rende kaşar serpilip 150 C fırında yaklaşık 1 saat pişirilerek kızartılır.Biraz soğutulup börek gibi kare olarak kesilerek mükemmel bir garnitür  veya ara sıcak olarak servis edilir.
6 2

Patates Musakka


Malzemeler

3 kg patates, 400 gr kıyma, 1 baş soğan, 4 diş sarımsak, 200 gr sıvı yağ, 100 gr margarin, 1 çorba kaşığı dom.salçası, tuz-karabiber-sebze çeşnisi, 3 kesme şeker , 4 adet domates, 5 adet sivri biber

Tarifi

Patatesler soyulup,yarım ay şeklinde yarım cm.kalınlığında doğranıp sıvı yağda kızartılır.Kağıt havluya çıkartılıp fazla yağı emdirilip fırın tepsisine yayılır.

Soğan sarımsak ve kıyma ocakta margarinle kavrulur.İçine salça ilave edilip karıştırılarak  1 litre su konulur.Biberlerin  ve domateslerin yarısı ince doğranıp şeker ve baharatlarla birlikte ilave edilir.Yaklaşık 10 dk.kısık ateşte kaynatılıp patateslerin üzerine yayılarak dökülür.Artan domates ve biberler dilimlenip üzerine dizilerek 160 C fırında kızarana kadar bekletilir.
6 3

Baharlı Roti Patates


Malzemeler

2 kg patates, 100 gr sıvı yağ, 2 diş dövülmüş sarımsak, 1 tatlı kasığı hardal, 1 çay kaşığı dövülmüş tane biber, 2 dal taze biberiye (kıyılmış), 1 çay kaşığı pul biber ve yeteri kadar tuz.

Tarifi

Patatesler soyulduktan sonra iri kuşbaşı şeklinde doğranır .Malzemelerle birlikte iyice karıştırılıp 140 C fırında pişene kadar(Yaklaşık 120 dk.) bekletilir.
6 4