Kadın beyninin cinsel ilişkiye tepkileri!

En sonunda bilim adamları kadınların partnerlerine yıllardır söylediği şeyi doğruladı: Tahrik olmanın birçok yolu var!


Seks üzerine yapılan yeni araştırmalar, her kadının zevk duygusunu kendine özgü bir şekilde deneyimlediğini ortaya koyuyor. Kadın bedenine zevk veren her dokunuş şekli, beyinde yılbaşı ışıklarını andıran bir görünüm yaratarak farklı bölgeleri uyarıyor.

Araştırmacılar, işlevsel bir MRI makinası kullanarak kadın beyninin vücuda uygulanan uyarıcılara nasıl tepki verdiğini tespit etti. Araştırmada yer almak için gönüllü olan kadınların vajina, göğüs uçları, klitoris, el ve ayak başparmakları gibi erojen bölgelerine bir dizi test uygulandı.

Bu testler sonucunda araştırmacılar, elde ettikleri bilgilerle kadınların uzun yıllardan beri partnerlerine söyledikleri şeylerin bir bahane olmadığını doğruluyor!
8 1

Bilim adamları vajina ve göğüs uçları araşında bir bağlantı olduğunu doğrularken, göğüslere uygulanan dokunuşların vajinaya sinyal gönderdiğini açıkladı.

Kadınların bacakları, vajina, klitoris ve boynu beyinde birbirinden farklı yerleri harekete geçiriyor.

Klitoris uyarıldığında ise şaşırtıcı bir şekilde , penisin erkek beyninde uyardığıyla aynı noktayı uyarıyor.
8 2

Evlilik ve seks danışmanı Rachel Sussman, seks sırasında tek bir erojen bölgeye odaklanmayı ve beynin yalnızca 1 bölgesini uyarmayı öneriyor.

Seks sırasında kadınları tatmin etmeye odaklanmak ve cinsel birleşmeye uzun süre devam etmek ise Sussman'ın karşı çıktığı bir durum.
8 3

Bu noktada kadınlara iş düşüyor ve kendi bedenlerini keşfederek partnerlerini yönlendirmeleri gerekiyor.

Kadınların yaşları ilerledikçe kendi vücutlarıyla ve cinsellikleri barışıyor, bedenlerini daha kolay keşfediyor ve nasıl orgazm olacaklarını öğreniyorlar.
8 4