Karbonhidrat yeme isteği yaratan besinler!

Bir dilim ekmek yedikçe daha çok yemek mi istiyorsunuz? Bunun sebebi karbonhidrat tükettikçe daha çok yemek istemeniz... İşte karbonhidrat tükettiren besinler!


Fazla miktarlarda karbonhidrat tüketimi genellikle karbonhidrat yemek istenen açlık krizleriyle bağdaştırılıyor.

Nişastalı karbonhidratlar, şekerler ya da her ikisini birden tüketseniz de, bu döngü birbirini tetikleyecek. Ne kadar karbon hidrat tüketirseniz, o kadar karbonhidrat yemek istersiniz.

Karbonidrat ağırlıklı birçok besin, aşırı tüketime yatkındır çünkü bu besinler protein açısından zengin yiyecekler kadar doyurucu değildir. Ayrıca karbonhidratlar açlık krizlerini tetikler.

Eğer açlık krizlerinizi kontrol altına almak istiyorsanız karbonhidrat tüketmekten kaçınmalısınız!
6 1

Şekerli içecekler karbonhidrat yeme isteğinizi tetikler. Birçok kişi yalnızca su tüketmek yerine soft içecekler, kahve, ya da enerji içecekleri tüketmeyi tercih ediyor.

Bu içeceklerin şekerli tadı yalnızca beslenme planınıza kalori açısından katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda tatlı yeme isteğinizi pekiştirerek daha çok tatlı yemek istemenize neden oluyor.

Şekerli içecekler tüketmek yerine maden suyu, soda ve su tüketmeye özen gösterin. Krizlerinizi bastırmak için bitki çayı içebilirsiniz.

Şeker içermeyen içecekler içebilir, kahvenizde şeker kullanmamayı tercih edebilirsiniz, böylece tatlı isteğiniz körelmiş olacak ve karbonhidratlardan uzak duracaksınız!
6 2

Patates en çok tüketilen sebzelerin başında geliyor. Patatesler diğer tüm sebzelerden çok miktarda karbonhidrat içeriyor ve içinde bulunan nişasta oldukça çabuk sindiriliyor.

Bunun sonucu olarak patates tüketildiğinde kan şekeri seviyelerinde ani bir artış ve düşüş yaşanıyor. Kan şekerinizdeki bu ani dengesizlik sizde karbonhidrat tüketme isteği yaratıyor.

Kızarmış patates, püre ve fırında pişen patateslerden uzak durun.
6 3

Tatlılar ve şekerler yedikçe daha çok yeme isteği yaratan yiyeceklerin başında geliyor.

Birçok insan için tatlıdan yalnızca bir iki çatal almak ya da bir tane şekerleme yemek neredeyse imkansızdır.

Şekerleme ve tatlılarda bulunan şeker beyniniz için oldukça ödüllendiricidir ve bu nedenle yedikçe daha çok istersiniz.

Tatlı krizlerinizi önlemek istiyorsanızbeslenme düzeninizden birçok şeker ve tatlıyı çıkarmalısınız.

Kendinizi ödüllendirmek istediğinizde böğürtlen ve bir kaşık balla tatlandırılmış bir kase yoğurt yemeyi tercih edebilirsiniz.

Kavrulmuş badem, bir iki kare bitter çikolata da sizi karbonhidrat krizlerinden uzak tutmaya yardımcı olabilir.
6 4