Karın kası yapmak için 5 kolay hareket!

Herbalife Türkiye Spor Danışmanı Ebru Karaduman, 5 harekette karın kası yapmanın ipuçlarını verdi.


Karın bölgesi insan vücudunda en zor şekillendirilen sert kaslardan oluşur. Bu yüzden karın kası (abdominal) yapmak, diğer kaslara kıyasla daha çok emek ve zaman ister.

Düzenli antrenmanların yanı sıra sağlıklı beslenme de karın kası oluşturmanın olmazsa olmazları arasında yer alır. Herbalife Türkiye Spor Danışmanı Ebru Karaduman, karın kaslarını belirginleştirmek için doğru antrenman hareketleri ve doğru beslenmenin eş zamanlı uygulanması gerektiğini söyledi.

Karaduman, “Kas yapmak için karın çalışmalarını mutlaka antrenman programınızın en sonuna bırakın çünkü bu kaslarınız diğer bütün egzersizlerde de size yardım eden vücudunuzun merkez noktasıdır” dedi.

İşte karın kaslarını çalıştıran 5 hareket...
7 1

Dizlerinizi bükerek oturun. Bir adet dambılı iki elinizle tutup göğüs hizasında ileri doğru uzatın, sırt dik. Gövdenizi 45 derecelik açıyla geriye doğru yaslayın, karın kaslarını sıkın. Bu pozisyondayken kalçayı sabit tutarak dambılı bir sola bir sağa doğru çevirin. Yan karın ve bel bölgesini çalıştıran bu egzersizi belinde problem olanlar uygulamamalı. (Tekrar sayısı: 2x12)


7 2

Sırt üstü uzanın. Elleriniz başınızın arkasında, baş ve sırtınızın üst kısmını kürek kemiğinizin alt ucuna kadar yerden kaldırın. Bacaklarınızı kalça çizgisinde yukarı kaldırın ve masa pozisyonunu alın. Nefes alırken dirseklerinizi açık tutarak, gövdenizi çapraz şekilde içeri döndürün. Döndürdüğünüz bacağınız dizden bükülü şekilde kalsın, diğerini uzatın. Nefes verirken taraf değiştirin. (Tekrar: 2x12)
7 3

Yerde ayak uçlarınızın ve ellerinizin üzerinde bir sopa gibi düz durarak pozisyon alın. Önce sağ dizinizi sol dirseğinize doğru çekin. Sağ ayağınızı yerine koyup sonra da sol dizinizi sağ dirseğinize değdirmeye çalışın. Seri bir şekilde dizlerinizi çapraz yöne çekerek bu hareketleri tekrar uygulayın. (Tekrar: 2x12)
7 4