Bugün kendimize çanta yapıyoruz!

...

Bohem çanta


Eski deri çantalarınızdan yaz esintili bohem bir çanta yaratarak kendi dizaynınız keyfini sürebilirisniz.

Malzemeler

Çanta
çiçek desenli koton kumaş, kağıt bant, dekupaj tutkalı, kumaş boyası, 2 plastik tabak, 2 fırça, makas

Yapılışı

Ek parçaları ve metal kısımları kağıt bantla kapatın. Küçük bir kaba kumaş boyasını dökün, istediğiniz bölgeye sürün. İlk katın kurumasını bekledikten sonra bir ya da iki kat daha sürebilirisiniz. Boya kuruduktan sonra kumaşınızdan çiçekleri dikkatlice kesin. Boyadığınız kısmın üzerine kestiğiniz çiçek desenlerini dekupaj tutkalıyla yapıştırın. Desenleri sabitlemek için tutkalı bir kez de desenlerin üzerinden sürün. Tutkal kuruduktan sonra kağıt bantları çıkarın.
6 1

Dantel çanta


Eski dantellerinizi değerlendirerek romantik bir çantaya kavuşabilirisniz.

Malzemeler

Çanta, dekupaj tutkalı, güçlü yapıştırıcı, makas, dantel örtü

Yapılışı

Yapışkanı dantelin arkasına sürdükten sonra çantanın istediğiniz yerine yapıştırın. Kuruduktan sonra dantelin fazla gelen kısımlarını kesin. Son olarak dekupaj tutkalıyla kenarların üzerinden geçerek sabitleyin.
6 2

Para çantası

Küçük ıvır zıvırlarınız çantanızın içinde kaybolup duruyorsa böyle bir cüzdan sizin için çok kullanışlı olacaktır.

Malzemeler

Metal kutu (Altoids kutu gibi), 2 renk sprey boya, dekupaj tutkalı, köpük fırça, yuz, bant, zamk, 2 raptiye, makas, kağıt tabak

Yapılışı

Metal kutunun içini ve dışını sprey boyayla boyadıktan sonra kurumasını bekleyin. Metal kutunun üzeri yazılıysa, yazıyı saklamak için boyayı kalın kat sürebilirisniz. Plastik tabağın içine dekupaj tutkalını dökün ve üzerine tuz ekleyin. Karışımın içinde tuzlar belli olucak yoğunlukta olmalı. Bu karışımı metal kutunun ön ve arka yüzüne sürün. Kuruduktan sonra kutunun yanlarına bant yapıştırın. İkinci spreyinizle kutunun ön ve arka yüzünü boyayın. Kuruduktan sonra yanlardaki bantı çıkarın. Kutunun tepesindeki keneti yapmak için raptiyelerin iğne kısmını kesin ve kutunuzun üstüne yapıştırın.
6 3

Plak çanta


Bozuk, çizilmiş, kullanılmayan plaklardan muhteşem bir çanta yaratabilirisniz.

Malzemeler

3 plak, 1 kumaş, kurdele, delgi, igne iplik, çanta askısı, maket bıçağı, cetvel

Yapılışı

Eşit boylardaki iki plağı cetvel ve maket bıçağı yardımıyla altlarından kesin. Plakları kenarlarından boylu boyunca delin. Üçüncü plağı çantanın tabanını oluşturacak boyutta kesin ve onu da yanlarından delin. Tüm deliklerin içinden kurdele geçirin. Plakların ikisi çantanın ön ve arka yüzünü, diğeri tabanını oluşturacak şekilde plakları kurdeleleri birbirlerinin deliklerinden geçirerek birbirlerine tutturun. Çantanın içini ve yanlarını kaplayacak şekilde içine kumaş yerleştirin ve kumaşı kurdelelere dikin. Son olarak çanta askısını takın.
6 4