Kabukları sağlıklı sebze ve meyveler

Sağlığımız için faydalı olan kabuklu yiyecekler!


Doğanın sunduğu mucizevi yiyecekler kabuklarıyla da şifa dağıtıyor. Sağlık için bazı besinleri özellikle kabuklarıyla tüketmek gerekiyor.

Florida Üniversitesi’nde Beslenme Profesörü olan Doktor Susan Percival, bazı önemli antioksidanların kabukta bulunduğunu belirterek, meyve ve sebzelerin nelere iyi geldiğini anlatıyor!
7 1

Elma


Cornell Üniversitesi araştırmacıları elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz bölgeye göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiğini tespit etmiş.

Ne yapalım?


Eğer soyulmamış bir elmayı çiğnemek zor geliyorsa, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırabilirsin. Hem böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde edersin.
7 2

Salatalık


Kendisinde neredeyse hiç kalori bulunmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor. Silis için uzmanların önerdiği minimum bir doz yok ama uzmanlar günde en az beş miligramı uygun buluyor. Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alabileceğin miktara denk.

Ne yapalım?


Organik olmasına dikkat et. Normal salatalıkların dış yüzeyi raf ömrü uzasın diye koruyucu maddelerle kaplanır. Ancak organik olanlar orijinal halde bırakılır.
7 3

Patlıcan


Bu mor renkli yiyecekten bir şerit sıyırdığında 300 miligram nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde etmiş olursun. Ayrıca 200 miligram kas kramplarını engelleme özelliğine sahip potasyum, 13 miligram bağışıklığı güçlendirici magnezyum ve üç gram lif kaybediyor olman.

Ne yapalım?


Eğer az yağlı peynir ve sosa yatırırsan, (marketten satın alır almaz kullandığın takdirde) kabuğunun soyulup soyulmadığını anlamazsın bile.
7 4