Kış aylarında depresyonla baş etmek için!

Depresyon sizden uzak olsun!


'Kış ayı eşittir kasvet' demek mi sizin içinde? Peki bu aylarda depresyona girmemek için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Şimdi sizlere kış aylarında depresyona girmemek için yapmanız gerekenleri Memorial Suadiye Tıp Merkezi Psikoloji Bölümü’nden Uz. Psikolog Fatih Sönmez anlatacak.
8 1

Düzenli egzersiz kilo vermek ve beden sağlığı için gerekli olan bir unsur olmakla beraber aynı zamanda stresle baş etme yöntemidir. Düzenli aktivite sayesinde metabolizmanın çalışması hızlanır, bu durum kişinin kendisini gün boyu enerjik hissetmesini sağlar.

Kış aylarındaki düzenli aktivite iyi hissetmeyi sağlayan kimyasalların salınımını arttırarak ruh halini olumlulaştırır.
8 2

Arkadaşlar ve aileden alınan olumlu ruhsal desteğin kış depresyonlarında önemi büyüktür. Mutsuz, karamsar, hayata olumsuz bakan kişilerle daha az beraber olmak işe yarar yöntemlerden biridir.
8 3

Kış aylarında insanlar daha fazla uyumaya eğilimlidirler. Düşünmek, anlamak ve hissetmek yerine uyumayı, uyuşmayı tercih ederler. Bu, ruhsal durumu ağırlaştırmaktan başka işe yaramaz.

Bilakis fazla uyumak kişinin kendisini halsiz ve dinlenmemiş hissetmesine neden olur. Çok fazla uyumak yerine günde 10-20 dakikalık yapılacak şekerleme günün daha zinde geçmesini sağlayacaktır.
8 4