Hamileliğin 'bilinmeyen' faydaları

...



Başlığı okuyup hemen 'ben biliyorum' demeyin. Hamileliğinizin ana teması elbette bebeğiniz, fakat biz 'bilinmeyen' faydalardan bahsediyoruz.

Aldığınız kiloları, altüst olan ruh halinizi unutun ve hemen bardağın dolu yanını görmeye başlayın…
9 1

Çikolata kistini geriletiyor


Çikolata kisti olarak bilinen 'endometriozis', özellikle yumurtalıklar ve tüpler olmak üzere tüm batın iç yüzeylerini tutabilen bir kist çeşididir.

Yol açtığı yapışıklık, tüplerle yumurtalıkların ilişkisini bozar ve yumurta kalitesini olumsuz etkiler. Böylece hamileliği zorlaştırır, ağrılı adetlere yol açtığı gibi ağrılı cinsel ilişkiye de neden olur.

Hastalık hamilelik gibi adet görülmeyen dönemlerde gerileme gösterir.
9 2

Ağrılı adetlere güle güle!


Doğumdan sonra er ya da geç yeniden adet görmeye başlayacaksınız. İyi haber şu ki menstruel kramp ve ağrılar doğumdan sonra daha hafifler.

Hatta hamilelik ve doğumdan sonra artık ağrılı adet sorunlarının tamamen ortadan kalktığını söyleyen kadın sayısı oldukça fazla.
9 3

Kanser riski azalıyor


Yapılan çalışmalar hamileliğin meme ve yumurtalık kanserlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu gösteriyor. Hamilelik sayısındaki artma ve ilk doğumun erken yaşta olması bu koruyucu etkiyi belirginleştiriyor. Üç aydan uzun emzirme de kanser riskinde azalma ile ilişkilendiriliyor.

Hamilelikte yumurtlamanın duraksamasından yola çıkan hipotezlerden birisi, yaşamları boyunca daha az yumurtlayan kadınların meme ve yumurtalık kanseri risklerinin azalacağını öngörüyor.

Diğer bir hipoteze göreyse hamilelik ve emzirme dönemi geçirmeyen kadınlarda meme kanseri riski artıyor.
9 4