Makyaj malzemeleri hangi sırayla uygulanır?

En sevdiğiniz kozmetik mağazasına gittiniz ve makyaj çantanızı birbirinden güzel şeylerle doldurdunuz. Peki bu makyaj malzemelerini hangi sırayla uygulamanız gerektiğini biliyor musunuz?


Evden çıkmadan önce 1 saatinizi makyaj yapmaya ayırmanıza rağmen gün içerisinde allığınız gizemli bir şekilde yüzünüzden uçup gidiyor, maskaranız cildinizde çizikler oluşturuyor, farınız göz kapağınızda tek çizgi halini alıyorsa bir yerde yanlış yapıyorsunuz demektir.

Makyaj malzemelerinizi yanlış sırayla cildinize uyguladığınızda bu gibi kötü durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Özenle uğraşıp yaptığınız makyajınızın yüzünüzden uçup gitmemesi için makyaj malzemelerini hangi sırayla uygulamanız gerektiğini sizin için araştırdık!
8 1
Makyaj sırasında uygulayacağınız ilk malzeme primer. Cildinizi pürüzsüzleştirmeye ve makyaj malzemelerinin daha etkili sonuç vermesini sağlayan bu ürünün göz, dudak ve cildiniz için farklı çeşitleri de mevcut.

Isaada Kozmetiğin CEO'su Fiona Neale, primerin fondöten uygulanmasını kolaylaştırdığını ve ciltteki gözeneklerin kapanmasında oldukça etkili olduğunu söylüyor. Ayrıca ciltteki kızarıklıkları da gizleyen primer, fondötene destek oluyor.
8 2

Cildinizde kızarıklık ve sivilce izleri varsa fondöteninizi sürdükten sonra kapatıcı uygulamak daha iyi bir sonuç verir. Bu şekilde kapatıcınızı fondötenle karıştırabilirsiniz.

Önce kapatıcı uygulayıp ardından fondöten uyguladığınız zaman kapatıcınızın özelliği kaybolacak ve ürünü bozmuş olacaksınız.
8 3

Yalnızca bronzlaştırıcı uygulayacaksanız, direkt olarak fondötenin üzrine brunzlaştırıcı pudranızı uygulayabilirsiniz. Ama eğer süper üçlünün marifetini göstermesini istiyorsanız allığınızı bronzlaştırıcı pudranızın üzerine uygulamalısınız.

Bronzlaştırıcı makyajınızda kontür görevi göreceği için, cildinizin doğal hatlarını ortaya çıkartabilirsiniz. Allığınızın kötü görünmesini istemiyorsanız mutlaka bronzlaştırıcı pudranızın üzerine uygulamalısınız.
8 4