Manikürün bozulmaması için ne yapmalı?

...


Özenerek yaptığınız veya para harcayarak manikürünüzün uzun süre dayanmasını istemek hakkınız! O zaman bu hakkı kazanmak için yapmanız gerekenleri öğrenin, manikürünüzün hayatını kurtarın!
9 1

Ellerinizi sabundan uzak tutun!


Sabunlu su sizi ne kadar rahatlatsa da, manikürünüze zarar verir. Tırnaklar ciddi anlamda su emerler ve bu da şekillerinin değişmesine ve bozulmasına yol açar. Buharlaşınca da şekli eski haline döner. Bu da tırnak cilasının bozulmasına ve cilanın kırılarak ayrılmasına sebep olur.
9 2

Tırnaklarınızı mutlaka kurutun!


Tırnak üzerinde bizim fark edemediğimiz bir yağ tabakası bulunur ve bu yağ, ilk katın tırnağa tam olarak yapışmamasına sebep olur. Bu yüzden öncesinde izopropil alkol veya asetonlu cila çıkarıcısı kullanmak size yardımcı olacaktır. Diğer suçlu yağlarsa içinde E vitamini barındıran cila çıkarıcıları. Bu ürünler düzgün cila uygulamasını engelleyebilir niteliktedirler, o yüzden sade bir aseton kullanmanız en kolay çözüm olacaktır.
9 3

Renksiz tırnak cilası sürmeyi unutmayın!


Baz ve ikinci kat olarak aynı cilayı kullanmak ekonomik olabilir, fakat ayrı ve doğru ürünler kullanmak her zaman daha iyi sonuçlar sağlar. Çünkü baz katın cilasıyla üst katın cilasının görevleri farklıdır. Baz kat, tırnak ve renkli cila arasındaki aracıdır. Üst katın cilasıysa daha yoğundur, bu da cilayı daha koruyucu yapar.
9 4