Metabolizmayla ilgili yanlış bilinenler!

Bu konuda yanlış bildikleriniz kilo vermenizi engelliyor olabilir! İşte metabolizma hakkında yanlış bilinen 4 şey…


İnsanlar kilo verme çabaları başarısızlıkla sonuçlandığında metabolizmalarını suçlamaya bayılırlar.

Fakat suçlanması gereken \\\\\\\\\\\\\\\'Yavaş çalışan ya da \\\\\\\'30 yaşından sonra duran \\\' metabolizmanız değil, diyet kurallarına uymayan iradeniz. Metabolizma yalnızca vücudunuzun beslenme yoluyla aldığı maddeleri enerjiye dönüştürme aracıdır.

Bugüne kadar metabolizmayla ilgili kulağınıza gelen yanlış bilgileri unutun.

İşte metabolizma hakkında yanlış bilinen 4 şey...
7 1

Metabolizma hakkında en yaygın söylenen şeylerden biri 30 yaşından sonra metabolizmanın çalışmadığı düşüncesi. Kesinlikle doğru olmayan bu bilgiyi unutun.

Metabolizma fonksiyonu 40lı yaşlardan itibaren yavaşlamaya başlar ve bunun nedeni de o dönemde başlayan kas kaybıdır. Bunu önlemek için 40\\\\\\\'lı yaşlarda egzersiz programınıza kas geliştirici ağırlık çalışmalarını eklemeniz yeterli. Kaslarınız çalışmaya devam edecek ve metabolizmanız da düzgün işleyerek enerji üretecek.
7 2

Neredeyse herkesin metabolizması yavaş çalışıyor, öyle değil mi? Bayatlayan bu diyet bahanesini artık bir kenara bırakın.

Metabolizmanız yavaş çalışıyor olsa bile, kendinizi başka insanlarla kıyaslamak yerine daha fazla egzersiz yapıp yediklerinize özen gösterin ve bu dezavantajdan kurtulun!
7 3

Size söylenenin aksine metabolizmanızın işleyiş biçimini de değiştirebilirsiniz!

Eğer yavaş çalışan bir metabolik sisteminiz varsa egzersiz yapıp kaslarınızı geliştirirseniz, metabolizmanızın çalışma şeklini değiştirebilirsiniz.

Hayat tarzındaki değişiklikler de metabolizmanızın çalışmasını etkileyebiliyor.

Kafein ve kırmızı biber tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıran ufacık bir etkiye sahip besinler.
7 4