Mezuniyet makyajı nasıl olmalı?

Kızlar için ayrı bir önem taşıyan Mezuniyet Baloları'na az kaldı. Kıyafetini ayarlamayı başaranların derdi şimdi de makyajla.Bakalım mezuniyet makyajı nasıl olmalıymış!


Makyaj artisti Burçin Göksu bu haftaki söyleşimizde mezuniyet balolarında gecenin yıldızı olmak isteyenlere tüyolar verdi. Peki böyle özel gecelerde fark yaratmak için siz nasıl bir makyaj düşünüyorsunuz? Herkesin birbirinden iddalı olmak istediği gece aslında baştan ayağı bir yarış.

Hafif bir göz kalemi, rimel ve doğal tonlarda bir parlatıcı, yerinde ve ideal yeterlilikte ve eğer lise mezuniyeti ise bence abartıyakaçmadan karakterist bir makyaj uygulayabilirler yada uygulatabilirler.

Gecede giyilecek kıyafet, ayakkabı, saç ve makyaj kusursuz olma istekleri aslında yeni bir hayata atılan ilk adım.

Böyle özel bir günde kendini başka biri gibi göstermek yerine, kendine en çok yakışanı seçecekler çok şanslı. İşte size Burçin Göksu'dan menuziyet gecenizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz makyaj teknikleri!
8 1

Gözaltı morlukları ve kırmızılıklardan kurtulmanın en kolay yolu kapatıcı kullanmak. Bu yaşlarda aslında morluk ve kahvelik pek görünen bir durum değil. Eğer böyle bir şikayetiniz varsa yoğun olmayan ince bir kapatıcı size yardımcı olabilir.

Ten renginizden bir ton daha açık seçeceğiniz kapatıcıyı göz ve göz çevresine damla damla sürün. Fırça ya da parmak uçlarınızla kapatıcıyı yavaşça yayın.

Ardından transparan pudra ile sabitleyip far birikmesini ve kapatıcının yağlılık gorunumunu matlaştırmış olursunuz.
8 2

Fondöteninizi ten renginizden bir ton açık renkte seçmelisiniz. Göz çevrenize sürdüğünüz kapatıcıya bulaştırmadan yüzünüzün yanak, alın, çene ve burun bölgelerine küçük parçalar halinde fondöteni sürün.

Fondöten fırçası veya parmak uçlarınızla cildinize iyice yayın. Cildinizin çevre kirliliğinden ve fondötenin yıpratıcı etkisinden minimum derecede etkilenmesi için, tercihinizi antioksidan ve E vitamini içeren ince bazlı ürünlerden yana yapmanız gerek.
8 3

Koyu renkte bir kıyafet giyecekseniz, farınızın rengi dilediğiniz tonlarda olabilir. Hatta siyah bir elbiseye füme ve lame renkli ışıltılı tonlar çok yakışacaktır. İnce bir eyeliner üzeri gölge siyah elbise için ideal bir uygulama.

Canlı tonlarda kıyafet seçimi yaptıysanız, göz makyajınız koyu olmalı. Farı göz kapağınızın diplerinden başlayarak sürün. Göz kapağının hemen üstüne ve kaşlarınızın altına kadar çıkmayacak şekilde kullandığınız far rengı kaş altı açık ton ile uyumlu olmalı.

Gölgeleme işlemi için koyu tonlar kullanabilirsiniz. Göz pınarları geniş olanlar göz pınarlarını ne koyu ne de açık renkte bırakmalı.
8 4