Mod stilinin unutulmaz tarihi!

60'lı yılların ikonik tarzı "Mod" hala tasarımcıların en etkili ilham kaynağı. Peki Mod stili nedir?


Kabarık saçlar, mini etekler, kalın kuyruklu eyelinerlar, saç bantları, çılgın danslar, geometrik şekiller ve renkli kabanlar! Bugünlerde sevdiğimiz birçok tasarım mod tarzından esinlenilerek yaratılıyor, kadının seksapeli aynı şekilde yorumlanıyor.

Moda tarihinin belki de en etkili stili olan mod, 1960'lı yılların uzun eldivenli kadınlarının modası. İkinci dünya savaşından sonra popülerlik kazanan ve hala giyim tarzımızı ve ünlü tasarımcıların koleksiyonlarını etkileyen bu moda akımını sizler için inceledik.

İşte mod stili!
9 1

İlk olarak 1950'li yılların sonlarına doğru ortaya çıkan Mod stilinin popülerlik kazanması 1960'lı yılların ortalarında oldu. "Modernist" stil kelimesinin kısaltması olan "mod" hareketi , İngiltere'nin kenar mahallelerinde şekillendi.

İkinci dünya savaşından sonra toparlanmaya başlayan ekonomiyle birlikte gençler artık ,kazandıkları paraları eve destek olmak yerine modaya yatırabiliyorlardı.

Sonuç olarak ortaya çıkan moda akımları oldukça radikal ve içinde bulundukları durumu ifade eden bir tarzdı. Mod stili daha önceki, Beatnik stili ve Teddy Boys akımlarından oldukça etkilendi.
9 2

Mod stilinin göze çarpan detayları arasında mini etekler, canlı renkler ve desenler görülüyor.

Twiggy ve Jean Shrimpton , mod stilini kendi tarzları olarak benimseyen modellerden.
9 3

Bugünlerde ise, mod stili moda endüstrisinde sıkça kullanılan bir ilham kaynağı.

Marc Jacobs'un siyah beyaz grafikli 2013 bahar koleksiyonundan Ralph Laurent'in ilkbahar- yaz 2014 koleksiyonuna kadar tüm şovlarda kendini gösteren mod stili , hala beğeniliyor.

Moda dergileri hala mod stiline özel fotoğraf çekimleri yaparak bu eski moda akımına saygı duruşunda bulunuyor.
9 4