Öfkenin vücudumuza olan ilginç etkileri

Öfke her insanda zaman zaman görülen bir durumdur fakat kendimize ve insanlara zarar vermeden öfkemizi kontrol altına almanız gerekir. Nasıl mı?


Bir olaya çok sinirlendiğimizde veya çok üzüldüğümüzde öfkeyele vucudumuz adeta iç içe geçmiş gibi oluyor.

Günlük yaşantımızdaki küçük sorunlar bir anda öfke patlaması olarak gün yüzüne çıkabiliyor. Bir düşünün; trafikte size yapılan bir hata veya evinizin önünde biriken çöplere siz de bazı anlarda aşırı tepkiler vermediniz mi?

Peki öfkelenmenizin vücudunuzda yarattığı etkileri biliyor musunuz?
12 1

Duygusal yük

Bir şeye çok kızdığımızda stres hormonları kan basıncının yükselmesine sebep oluyor. Bu da kalbimizin hızlı atmasına ve nefeslerimizin düzensizleşmesine yol açıyor.

Öfke ve vücut reaksiyonları, adeta iç içe geçmiş reaksiyonlar ortaya çıkarır. Bu durumla sık sık karşı karşıya kalıyorsanız bilmelisiniz ki kendinize zarar veriyorsunuz…
12 2

Kalp hastalığı

Eğer kronik bir kalp rahatsızlığınız yoksa dahi sürekli öfkelenmek sizi diğer insanlara göre daha fazla kalp rahatsızlıklarına yakalanma yoluna götürür.

Zaten bir kalp rahatsızlığınız varsa, öfke sağlığınız açısından daha da büyük tehditler oluşturacak. Öfke, hastalıklar için oldukça önemli bir düşmandır.
12 3

Yüz bozuklukları

Gün geçtikçe anlam veremediğiniz yüz bozukluklarınızın sebebi öfke olabilir.

Her öfkelendiğinizde özellikle yüzünüz bu izleri adeta kaydeder ve bozukluklar gösterebilir. Özellikle gözler, kaşlar ve dudaklarınız bu bozukluklardan en çok nasibini alan yerlerdir ve kalıcı kırışıklıklar en çok bu bölgelerde olur.
12 4