Pasif agresif davranışların 7 sebebi!

Kızgınlığınızı pasif agresif tavırlarla dışa vurmanın şiddet kadar zedeleyici olduğunu biliyor muydunuz? İşte pasif agresif davranışların sebepleri...


Kafa karıştıran, sinir bozan, her zaman yanlış yöne sevk eden ve ilişkilerinizi zedeleyen tüm davranışları içinde barındıran pasif agresif tavırlar, ilk bakışta kırıcı görünmeyen ama temelinde şiddet barındıran hareketlerdir.

Genellikle kadınların sergilediği bu pasif agresif davranışlara erkekler de öfkelerini dışa vurmak için sıkça başvuruyor. Kızgınlık ve öfke gibi negatif duyguların dolaylı davranışlarla dışa vurumu olan pasif agresif davranışlarınızın bir nedeni var!

İşte sizi pasif agresif davranışlara yönelten 7 neden!
9 1

Pasif agresif davranışlara başvurmak için pasif agresif kişiliğe sahip olmanız gerekmez. Tipik olarak dürüst ve etkili bir şekilde iletişim kurmayı tercih etseniz bile bazı durumlarda potansiyel bir çatışmayı kaldıramayacağınızı hissettiğinizde bu yönteme başvurabilir ve işleri kolay yoldan halledebilirsiniz.

Eğer anneniz sizden bir konuda yardım istediğinde, aslında yapmak istemediğiniz bir şeye yalnızca tartışmamak için "evet" diyip sonra bahaneler sıralıyorsanız, bu bir pasif agresif davranış olur.

Kendinizi affettirmek için bahaneler sıralamak yerine yalnızca "hayır" demeyi öğrenin!
9 2

Güven sorunu ve yakınlık korkusu sizi pasif agresif davranışlara yöneltebilir. Başkalarına duyduğunuz güven problemi etrafınıza aşılması güç setler çekmenize ve bir başkasıyla yakın ilişkiler kurmanıza neden olur.

Güven problemi yaşayan kişiler bir başkasına çok bağımlı olduklarını hissettiklerinde pasif agresif tavırlar sergilemeyi ve karşılarındaki kişiyi cezalandırmayı tercih eder.

Özellikle aşk ilişkilerinde seks yapmama cezası en sık başvurulan pasif agresif davranış türü.
9 3

Öfke sosyal anlamda kabul edilen bir davranış türü olmadığı için birçok insan pasif agresif davranışlara yöneliyor. Oysa öfke en doğal insani duygulardan biri.

Daha çocukluktan itibaren birçoğumuza öfkemizi dışa vurmanın kötü bir şey olduğu öğretiliyor. Sosyal baskılara bağlı olarak öfke içeren, dürüst duygularımızı bastırmayı öğreniyoruz. Fakat içimizdeki öfke bir anda uçup gitmiyor. Bizler de bu duyguları dışa vurmanın gizli yollarını uyguluyoruz.

Öfke duygusunun doğal olduğunu kabul edin ve duygularınızı mantıklı yollarla ifade etmeyi deneyin.
9 4