Popoda çıkan sivilceden kurtulmanın 4 yolu!

Fiziksel olarak aktif kadınlarda daha sık görülen popo aknesini önlemek için ne yapılabilir? Kalça ve popo bölgesinde çıkan akne ve sivilceleri tedavi etmenin 4 yolu!


Sizin de poponuzda kurtulmaya çalıştığınız akneler mi var? Bu konuda yalnız değilsiniz!

New Yorklu dermatolog Debra Jaliman, popo ve kalça bölgesinde çıkan aknelerin kıl köklerindedeki ölü deri hücreleri ve bakterilerden kaynaklandığını belirtiyor.

Ne yazık ki, spor yapan kadınlar popo aknesine daha yatkın bir cilde sahip oluyor.

Peki popo bölgesindeki aknelerden kurtulmak için neler yapılabilir? İşte 4 mucizevi çözüm…
7 1

İçeriğinde Benzol Peroksit bulunan vücut yıkama jelleri popo aknesiyle savaşmak için son derece etkili.

Normalde yüz bölgesinde çıkan sivilcelerin tedavisinde kullanılan benzol peroksit, kıl foliküllerini kurutarak akne oluşmasını engelliyor.
7 2

Salisilik asit içeren cilt temizleyen ve gözenek açan ürünleri popo ve kalçanızdaki sivilcelerden kurtulmak için kullanabilirsiniz. Gelecek zamanlarda popo bölgesinde sivilce oluşmasını önlemek için haftada birkaç defa salisilik asitli temizleyicileri kullanarak cildinizi temizleyin.

Sivilcelerinizin üzerinde etkili olan ilaçlar, iltihaplı kıl folikülleri üzerinde de aynı şekilde etkili olur.
7 3

Sivilcelerinizi tedavi etmek ve görünümünü azaltmak için laktik asit içeren bir losyon kullanabilirsiniz.

İlk bakışta sivilcelerin üzerine cilt losyonu uygulamak pek mantıklı görünmese de, bazı losyonların içerisindeki laktik asit cildi ölü deri hücrelerinden arındırır.

Nazikçe cildinizi arındıran losyonlar, poponuzdaki sivilcelerden kurtulmanızı ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar.
7 4