Porselen makyajınızı kendiniz yapın!

.



Pürüzsüz ve çekici gibi bir yüze sahip olmak ister misiniz? Bunun için her zaman makyaj uzmanlarına ihtiyacınız yok. Gerekli malzemeler ve tüyolarla evinizde kendinize kolayca porselen makyaj yapabilirsiniz.
10 1


Öncelikli yüzünüzün sağlıklı bir görünüme kavuşması gerekir. Bu yüzden peeling ve ya cilt temizleyiciler sayesinde yüzünüzde ki ölü derileri atmalısınız. Özellikle gelin makyajlarında bir hafta önceden profesyonel bir bakım yaptırırsanız, hem yüzünüz canlı olacak, hem de makyajın kalıcılığı ve doğallığı artacak!

Sonra ki adım da ise yüzünüzün tüylerden arınmış olması gerekir. Bunun için kaş ve bıyık bölgelerinizin alınmış olması yeterli olacaktır.
10 2

Sıra cildinizi pürüzsüzce kapatmakta!


Temizlediğiniz yüzünüze primer (transparan) fondöten uygulayın. Bu işlemle makyajınıza kalıcılık sağlayacaksınız. Ayrıca yağlı ve akneli ciltler için yapılanlardan seçerseniz cildiniz işiniz daha da kolaylaşır. Çünkü bu şekilde cildinizdeki yağ kontrol altına alınacak. Porselen makyaj için likit ürün seçmelisiniz ve dikkat etmeniz gereken en büyük konu fondöteninizin cildinizden en fazla 1-2 ton açık ya da koyu olmalıdır. Yoksa boyun ve kulak kenarı ten renginizle yüzünüzün uyuşmamazlığı doğallığı yok eder!
10 3

Göz altı kapatıcıları


Göz altı morluklarınız ya da torbalarınız varsa yapmanız gereken şeyler olduğunu unutmayın!
Kapatıcılar yüzünüzdeki ifadeyi ve bakışlarınızı belirginleştirmek için de ideal malzemedir. Bu şekilde yüzünüzün ve göz çevrenizin gölge düşen yerlerini uygulayarak görünümü destekleyebilirsiniz.
10 4