Regl döneminde ne yiyelim, ne içelim?

.


Kadınları hem fiziksel, hem de ruhsal açıdan yoran regl dönemi günlük hayatta bazı değişiklikler yapmayı gerektirebilir. Bu değişiklikler regl sancılarını unutturacak kadar önemli ve etkili!
7 1

Magnezyum eksikliğine karşı süt ve çikolata


Bu dönemde kontrolsüzce artan tatlı yeme isteğini 20 gram bitter çikolatayla giderebilirsiniz. Süt, koyu yeşil sebzeler, muz, avakado, patates, yumurta, ayçiçeği çekirdeği, peynir, fıstık ezmesi, fındık da magnezyum yönünden zengin besinlerdir.

7 2

B6 tüketin


Balık, tavuk, soya ürünleri, brokoli, muz, havuç, ıspanak ve tahıllarda bolca bulunan B6 vitamini özellikle regl döneminin en önemli kurtarıcılarındandır.

Ananası unutmayın!

Bu dönemde vücudunuzda oluşan ve geçici olarak kilo almanıza sebep olan ödemleri en hızlı şekilde ananas tüketerek atabilirsiniz. Çünkü ananasın içinde 'bromelain' vardır. Günde üç litre su içmeyi de unutmayın.

7 3

Bir hafta öncesinden tuzu kesin


Regl döneminde vücudumuzda oluşan şişliğin en büyük sebebi tuzdur. Bir hafta önce tuzu kesersek özellikle karnınızdaki şişliğin azaldığını göreceksiniz. Günde bir çay kaşığı tuz bünyeniz için yeterlidir. Salataları baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
7 4