Renkler ve sembolik anlamları!

Renklerin hayatınızdaki yerini yeniden gözden geçirin. İşte renkler ve sembolik anlamları!


Günlük hayatımızın içerisindeki renklere dikkatlice baktığımızda anlamlarını keşfedebiliriz. Renkleri kullanarak giyiniyor, günün her anında evimizin ve doğanın içerisindeki renklerle iç içe yaşıyoruz.

Hayatımızın içerisindeki renkler ruh halimizi etkilemede son derece güçlü. Bazı renkler hoşumuza giderken, bazıları ise pek çekici ve hoş görünmüyor.

Her renk kendi içerisinde farklı bir sembolik anlam taşıyor. İşte renkler ve sembolik anlamları.
8 1

Renklerin anlamları üzerine düşünürken siyah aklımıza bir renk olarak gelmiyor. Bildiğimiz gibi renk çizelgesindeki tüm tonların karışımı olan siyah, özellikle batı ülkelerinde ölüm zamanlarında yas tutmak için giyilir.

Son zamanlarda ölüm çağrışımının dışında gelinliklerde de kullanılmaya başlanan siyah, ciddi bir renktir. Şık davetlerin resmi rengi olan siyah, gizemi, seksi , güç ve zarafeti çağrıştırır.
8 2

Beyaz rengi düşündüğünüz zaman aklınıza saflık ve barış gelmiyor mu?

Beyaz eskiden yalnızca düğün ve spor müsabakalarında kullanılırken son zamanlarda sokak modasındaki baştan aşağı beyaz giyinilen stillerle de günlük hayatımıza da dahil oluyor.

Tevazu, sadelik ve temizliği sembolize eden beyaz, meditasyon yaparken kullanılır. Ayrıca beyaz kanvas insanların yaratıcılıklarını ortaya koydukları bir obje olmasıyla bilinir.
8 3

Altın rengi olan dore, zenginlik ve birlik göstergesidir. Hanedanlıklar ve İmparatorlarla bağdaştırılan parlak altın rengi, güneş ışınlarını yansıtır. Güç, cesaret ve lüks de sembolize eden altın, Tanrıların rengi olarak bilinir.

Eğer cesaretinizi arttırmak istiyorsanız altın rengini meditasyon yaparken kullanabilirsiniz.

Sinir sistemini güçlendiren parlak altın rengi, fiziksl sağlığı da sembolize eder.

Kişisel gücünüzü ve içinizdeki başarma azmini yükseltmek istediğiniz zamanlarda bu rengi kullanabilirsiniz.
8 4