ELMAELMA iftar menüsü!

'Bugün iftara ne yapsam?' diyenlere özel tarifler...

Mercimekli Helle Çorbası

Malzemeler

Yarım su bardağı yeşil mercimek, 
2 yemek kaşığı tereyağı
, yarım su bardağı un, 
1 lt su veya et suyu, tuz
, karabiber

Tarifi

Yıkadığınız mercimeği üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Başka bir tencerede tereyağı eritin ve 1/2 unu ilave ederek kavurun. Haşlanan mercimekleri süzün ve kavurduğunuz una ekleyin. Un ve mercimeğe bir miktar su ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın.
6 1

Badem Köftesi

Malzemeler

250 gr badem, 3 dilim bayat ekmek, 2 adet domates, 2 adet soğan, yarım demet taze soğan, 1 demet maydanoz, 1 kaşık domates salçası, 2 diş sarımsak, 1 kaşık un, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı, yarım su bardağı galeta unu, 1 miktar sıvı yağ, karabiber, tuz

Tarifi

Bayat ekmekleri suyla hafifçe ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın. Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun. Robota alıp ince çekin. Domatesleri soyup suyunu süzün küp küp doğrayın.

Kuru soğanları soyup rendeleyin. Taze soğanları temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Badem, domates, soğan, taze soğan, maydanoz, ekmek, domates salçası, sarımsak, un, yumurta, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Köfte şeklinde hazırlayın. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
6 2

Tavuk Beyti ve Perde Pilavı

Malzemeler

2 kg tavuk eti
, 50 gram adaçayı
, karabiber, 
tuz
, ayçiçek yağı

Yanında: Perde Pilavı

Malzemeler

700 gr pirinç
, 200 gr kuş üzümü
, 100 gr çam fıstığı
, yarım demet dereotu
, 200 gr tereyağı, 
2 su bardağı su
, tuz

Tarifi

Tavuk etlerini küçük parçalar şeklinde doğrayın. Bir kapta ayçiçeği, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırıp etlere bulayın. Izgarada ya da tavada pişirebilirsiniz.
Çam fıstıklarını sarıya dönene kadar kavurun ve pirinçleri ekleyin. Pilavınızı pişirin. Suyunu iyice çektikten sonra ince kıyılmış dereotlarını ekleyin. Pilavınızı klasik perde pilavı tarifiyle yufka içinde börek gibi de pişirebilirsiniz.
6 3

Çikolata Hayali

Malzemeler

1 paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 adet yumurta
1 su bardağı süt

Tarifi

Bir paket krem şantiyi sütle koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpalım. Kıvama geldikten sonra içine şeker ve yumurtaları ilave edelim. Bu şekilde tekrar hızlıca çırpalım. İçine iki yemek kaşığı kakaoyu ekleyelim.
Daha sonra bisküvileri kırarak karışımın içine ilave edelim. Hepsini tekrar çatal yardımıyla karıştıralım. Kaselerimizin içine eşit miktarda pay edelim. Çikolata hayalini buzdolabında soğutalım ve servise sunalım.
6 4