Ruj sürme taktikleri...

Ruj sürerken kendinizi küçük bir kız çozuğu gibi mi hissediyorsunuz? Rujunuz dudağınızdan taşıyor ya da dişinize mi bulaşıyor? İşte çözümü...


Biz kadınlar ruj sürmeye bayılıyoruz. En çok aldığımız makyaj malzemesi olan rujların parlak ve canlı renkleri bizleri cezbediyor.

Ancak kabul edelim ki, bazılarımız ruj sürmekte pek başarılı değil... Ruj sürmeye çalışırken bütün yüzüne bulaştıranlar, dişlerini boyayanlar, palyaçoya dönenler... İşte bu nedenle çoğu zaman ten rengimize yakın açık renkli rujları tercih ediyoruz ama aklımız hep koyu pembelerde, canlı kırmızılarda kalıyor.

Elmaelma olarak sizler istediğiniz renk ruju sürebilin diye işin uzmanlarına sorduk : Nasıl düzgün ruj sürülür?

8 1

Öncelikle dudak çizginizi belirleyin. Dudak renginize yakın bir renkteki dudak kalemiyle dudaklarınızın çizgisini belirginleştirebilirsiniz, böylece rujunuzu dudağınızdan taşırmazsınız.

Dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçevelemek hem dudaklarınızı daha dolgun gösterecek hem de size ruj sürmenizde yardımcı olacak. Dudaklarınızı çerçeveledikten sonra içini de boyarsanız daha etkili olacaktır

8 2

Makyaj çantamızın vazgeçilmezi fondöten burada da yanımızda.Dudaklarınıza ruj uygulamadan önce ince bir kat fondöten sürerseniz, rujunuz daha uzun süre kalıcı olur ve hemen bozulmaz.

Başka bir taktik de ince bir kat ruj sürdükten sonra dudağınızı pudralamak. Bunu yaptıktan sonra 2. kat ruju dudağınıza hafifçe değdirerek uygulayın, böylece herhangi bir topaklaşma olmayacaktır.
8 3

Bir başka yöntem de ruj renginize yakın bir tonda dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçeveledikten sonra içini de boyamanız. Dudak kaleminin üzerine uygulayacağınız rujunuz hem renk hemde kalıcılık açısından daha iyi sonuç verecektir.

Dudak kalemini seçerken rengine dikkat etmelisiniz. Rujun altına açık renkli bir kalem sürerseniz rujunuz da daha açık tonda görünecektir ama koyu tonlarda bir kalem kullanırsanız rujunuzun rengi de koyulaşacaktır.
8 4