Sağlık hakkında 10 öğretici bilgi!

Uzmanlar, seneler boyunca süren araştırmalarının sonucunda, en çok bu 10 bilgiye dikkat çekiyor...


İlk beslenme çalışmaları 1872 yılında British Medical Journal'da yayınlandı. O araştırmacılar, yavaş yavaş beslenme çalışmaları konusunda yeni şeyler üretip araştrmalarına devam ettiler.

Bugün ise tamamen farklı… Günümüzde beslenme ile ilgili yılda ortalama 16.000 çalışma yapılıyor.

Bu sayede beslenme anlayışımız sürekli genişliyor ve duyduğumuz hiç bir şey bize artık şaşırtıcı gelmiyor. Son 10 yılda ise yapılan araştırmalarda yağlı gıdalara hassasiyet gösterilmesi gereken birçok araştırma sonucu açıklandı.

Gelin bu çok önemli araştırmalara bir göz atın...
12 1

Genlerimiz ve beslenme ile ilgili en dikkat çekici araştırmada tükettiğimiz besinlerin bizi nasıl etkilediği konusunda bilimsel veriler ortaya çıktı.

Profesörler bazı kanserlerin ve kalp damar hastalıklarının sağlıklı bir diyet yoluyla önlenebilceğini açıkladı.

Bu sağlıklı diyetler sayesinde bazı kronik hastalıkların da önüne geçilebilceğini hatta yaşlanmanın geciktirilebileceğini vurguladılar.
12 2

20. yüzyılın sonlarında sağlık çalışanları sağlığımız için az yağlı yiyeceklerin yaygınlaşması gerektiğini öne sürdü. Günümüzde ise her yerde yağı azaltılmış pek çok gıda ürününe rastlıyoruz.

Vücuda zararları olan yağların kalp sağlığı, kolestrol, trigliserid yükselmesi başta olmak üzere birçok hastalığı vücudumuza çektiği uzmanlar tarafından açıkça kanıtlandı.

Profesörler bunlarla birlikte çok ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Çalışmadan çıkan sonuç ise, diyet ürünlerin kilo verme konusunda başarısız seçimler olduğu…

Az yağlı diyet ürünler çabuk acıktıran ve vücuda girdikten sonra hızla şekere ve karbonhidrata dönüşen özelliğe sahip. Bu yüzden bitkisel, kanola, avakado ve fındık yağlı besinleri tercih etmenizde fayda var.
12 3

Araştırmacılar bir deney için hem tahıllı ekmekle, hem de beyaz ekmekle sandviçler hazırladı. Buradaki amaç iki ayrı sandviç gurubunu tüketecek insanların vücudundaki enerji ve sindirim hareketlerini izlemek…

Bu araştırmanın sonunda ise tahıllı ekmekle sandviç yiyen insanlarda daha fazla enerji ve kalori yakımı görüldü.

Bu da demek oluyor ki, vücut sağlığınız için lifli, tahıllı ve kepekli gıda tüketimi oldukça önemli.
12 4