Bu beslenme hatalarına sakın düşmeyin!

.



Havaların çok sıcak olması sizi iştahsızlığa ya da halsizliğe itiyor olabilir. Fakat sağlığınız için bazı şeyleri zorlamalısınız. Özellikle yaz aylarında artan bu beslenme hatalarını ve çözümlerini Nil Şain Gürhan açıklıyor.
10 1

Hata 1: Sabah uyandığımda canım hiçbir şey yemek istemiyor.

Sabah iştahsızlıkları yazın daha sık görülür. En sık rastlanan sebepleri, havanın sıcaklığı, gece atıştırmaları ve partilerde içkinin dozunu kaçırmış olabilir.

Çözüm 1: Sebep fark etmez, kahvaltı yapmalısınız.

Sebep her ne olursa olsun hafifte olsa kahvaltı yapmalısınız. Gece boyu düşen kan şekerini yükseltmenin, güne enerjik başlamanın ve metabolizmanızı çalıştırmanın tek yolu budur. Bir-iki dilim peynir, bir-iki dilim tam buğday veya tam çavdar ekmeği ve söğüş sebzelerden oluşan bir kahvaltı menüsü son derece sağlıklı ve idealdir. Bunların ağır geleceğini düşünüyorsanız süt veya yoğurtla karıştırılmış yulaf ezmesini deneyebilir veya süt ile birlikte taze meyve tüketebilirsiniz.
10 2

Hata 2: Öğlenleri hava çok sıcak, canım bir şey yemek istemiyor.

Yaz sıcaklarının iştahı kestiği bir gerçek. Bunun yanı sıra güneşin tamda tepede olduğu zamanda yemek yemek daha zorlayıcı olabiliyor. Fakat öğün atlamak yapabileceğiniz en büyük beslenme hatalarından biri.

Çözüm 2: Hafif bir öğle yemeği tüketmeyi deneyin.

Eğer sıcaklar nedeni ile iştahınız kapanıyorsa öğlen saatlerinde hafif yiyecekleri tercih edebilirsiniz. Izgara et, salata, ayran ve bir-iki dilim tam buğday veya tam çavdar ekmeği sağlıklı ve lezzetli bir menüdür. Eğer sıcaklar nedeni ile et yemek zor geliyor ise peynir tabağı, zeytinyağlı sebze yemekleri, salata, ayran ve bir-iki dilim tam buğday veya tam çavdar ekmeği tüketebilirsiniz.

10 3

Hata 3: Bütün gün hiçbir şey yemedim, gece oldu sildim süpürdüm.

Bu hataya sebep olan etmenler gün boyunca yapmış olduğunuz diğer beslenme hatalarıdır. Eğer günü çok az besinle tamamladı iseniz akşam serinliğinin çökmesi ile birlikte yemeklere saldırmanız doğaldır.

Çözüm 3: Düzenli beslenmeye her mevsim devam edin.

Bu hatayı engellemek için gün boyunca az ve sık beslenin. En ideal öğün düzeni üç ana üç ara öğün şeklindedir. Öğünleriniz arasında iki-üç saat olmasına ve gün içerisinde dört saatten uzun aç kalmamaya dikkat ederseniz akşam yemeklerinde iştahınıza yenik düşmezsiniz.
10 4