Sıcak seks hayatınızı nasıl etkiliyor?

Sıcakta, seks hiç şüphesiz daha tutkulu… Peki sıcak gecelerde seks hayatınızda nasıl değişiklikler yaşıyorsunuz?


Konu bize yaşama zevki veren seks hayatımız olunca, tüm olasılıkları değerlendiriyor, seks hakkında birçok araştırma yapıyoruz.

Yeme alışkanlıklarımızın seks hayatımızı nasıl etkildiğinden , ev dekorasyonuna kadar birçok şey seks hayatımızı ve partnerimizle olan ilişkimizi etkiliyor.

Peki sıcaklar seks hayatımızı nasıl etkiler hiç düşündünüz mü? İşte sıcakların seks hayatınıza etkisi...
7 1

Sıcaklar vücudunuzu etkiler ve ağır çekim hareket edersiniz.

Vücudunuz dışarıdaki kavurucu sıcaktan etkilenir ve kendinizi daha tembel hissetmeye başlarsınız. Konu seks olunca bu söylediğimiz kötü bir anlama gelmiyor. Seksolog Dr. Rachael Ross, " Vücudunuz aşırı sıcaklarda enerji saklamaya çalışır. Bununla birlikte daha yavaş nefes alırsınız ve hareketlerinizde daha yumuşak olur. "

Bu durumun yatak odasındaki açıklaması ise ön sevişmenin uzaması demek oluyor. Uzun süren bir ön sevişme seansı sizi yavaş ama emin adımlarla doruk noktasına ulaştıracak.
7 2

Seks ve ilişki uzmanı ve Toronto Üniversitesi Sosyol Psikologlarından Amy Muise, insanların çocukluklarından itibaren sıcakların ve güneşli günlerin hayatın rutinine verilen bir ara olarak görmeye şartlandığını ifade ediyor.

Sıcak havalarda tatil edilen okullar bu algıyı yaratan en büyük etken.
Sıcakların yarattığı tatil havasından faydalanmak için elinizde hindistan cevizi kokteyliyle tropik plajlarda güneşlenmeniz şart değil.

Birkaç küçük şeyi değiştirerek seks rutininize yerleşen ciddiyetten kurtulabilirsiniz. Evin farklı bir noktasında seks yapmayı deneyebilir ya da eğlenceli seks oyunları oynayarak bunu başarabilirsiniz.
Sekste farklı ve zevkli bir şey denemek , kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan oksitosin hormonu salgılamanıza yardımcı olur, bu sayede partnerinizle daha da yakınlaşır ve aranızdaki özel bağı kuvvetlendirebilirsiniz.
7 3

Evet havalar çok sıcak ama sızlanmak yerine bunun seks hayatınıza getirdiği olumlu etkileri bir düşünün.

Koku&Tat Araştırmaları ve Tedavisi Derneği başkanı Dr. Alan Hirsch, genital bölgedeki terlemenin feromon içerdiğini anlatıyor.

Feromonlar, bilinçsizce fark ettiğimiz ve seks arzumuzu arttıran kokusuz kimyasallardır. Ne kadar terlerseniz, o kadar çok feromon salgılarsınız.

Böylece kendi kokunuzdan hem siz hem de partneriniz olumlu etkilenecek. Tabiiki yaz aylarında yatağa girmeden önce kendinizi hoş kokularla süslemeyi ihmal etmeyin ama hep yakındığınız terlemenin seks isteğinize katkısı büyük!
7 4