Kilo vermenin 7 sinsi yolu!

Kilo verme maceranızda size yardımcı olacak 7 sinsi diyet tüyosuyla hem diyet yapmak hem de sosyalleşmek mümkün!


Diyet yapan insanların çoğu sosyal hayattan uzaklaşır. Bunun nedeni ise sosyal hayatımızın daha çok yeme-içme aktivitelerine dayalı olması.

Arkadaşlarla kahve içmek için buluştuğunuzda herkes kahvenin yanında bir dilim pasta yiyorsa, siz kendinizle büyük bir mücadele içine girersiniz. O pastadan alsam mı almasam mı?

İşte bu noktada sinsilik devreye giriyor. Hem sosyalleşip hem de diyete başarılı bir şekilde devam edebilmek sinsi taktikler sayesinde mümkün!
10 1

Zayıflamanın birinci kuralı bundan bahsetmemektir. California State Üniversitesi, Klinik Psikoloğu Dr. Ramani Durvasula, kimsenin sizin diyet maceralarınızı dinlemek istemediğini söylüyor. Nasıl diyet yaptığınızı başkalarına anlatmak hem kendi heyecanınızı öldürüyor hem de takındığınız o son derece katı diyet tavrı diyete uzun süre devam etmenize engel oluyor.

Spor yapmaya başladığınızda da, hemen profesyonel seviyede egzersizleri uygulayamıyor bunun yerine egzersiz rutininizi yavaş yavaş ağırlaştırıyorsunuz.

Durvasula, egzersiz programınızda uyguladığınız bu kademeli yaklaşımı diyetiniz için de uygulamanızı öneriyor. Dr. Durvasula, "Aynı taktiği yemek alışkanlıklarınıza da uygulayın, böylece kilo verme konusunda cesaretiniz kırılmayacak." diyor.
10 2

Arkadaşlarınızla yemeğe çıktığınızda ilk sipariş veren siz olun. Eğer ilk siparişi siz verirseniz, yiyeceğiniz yemek kilo verme çabanıza uygun bir tercih olacak.

Bir grup insan birlikte yemek yediği zaman benzer yiyecekler yemeyi tercih ederler çünkü birlikte yemek yediğimiz insanlara uyum sağlamak isteriz.

Eğer arkadaşlarınız kızartma siparişi veriyorsa, siz az kalorili bir salata yemek isteseniz bile onların yemek seçimine uyma eğilimi gösterirsiniz.

Eğer ilk siparişi sizin vermeniz pek mümkün görünmüyorsa, sipariş verirken arkadaşlarınıza ne yiyeceğini sormak yerine başka konulardan konuşmayı tercih edin.
10 3

Yemek yemek için aydınlık ve gürültülü ortamlar yerine loş ve hafif müzik çalan restoranları tercih edin.

Mum ışığında ve caz müzik eşliğinde yenen yemeklerde insanlar normalden %18 daha az ve 120 kalori daha düşük yemek yiyor.

Cornell Üniversitesi'nden Dr. brian Wansink, rahat ortamın çiğneme hızınızı düşürdüğünü ve ortalama 8 dakika daha uzun süre yemek yediğinizi söylüyor.

Daha uzun süre yemek yemek ve besinleri yevaş çiğnemek, beyninize tokluk sinyalleri gönderiyor ve sizi gereksiz kalorilerden kurtarıyor.
10 4