Şişmanlamanıza neden olan 8 şey!

Dengeli bir beslenme programı ve spora rağmen kilo veremiyorsanız detaylarda gözden kaçırdığınız bir şeyler mutlaka olmalı! İşte sizi şişmanlatan 8 şey...


Her gun spor salonunda saatler harcıyor ama tartıda bir değişiklik göremiyorsanız, Belki de zayıflama planınızı değiştirmenin vakti gelmiştir….

Fazla kilolardan kurtulmaya çabalarken yaptığımız ufak yanlışlar maalesef kilo vermemize büyük ölçüde engel olabiliyor.

Egzersiz ve beslenme planınızı kilo vermeye uygun hale getirdiğiniz de bile tartıda bir değişiklik olmuyorsa mutlaka gözden kaçırdığınız bir şey var!

İşte şişmanlamanıza sebep olan 8 şey!
10 1

Diyet içecek alışkanlığınız kilo almanıza neden oluyor. Yapılan araştırmalar, günde 2 bardak veya daha fazla tüketilen gazlı içeceklerin, bel çevresini kalınlaştırdığını kanıtlıyor.

İçtiğiniz içeceğin üzerinde "diyet" ifadesi bulunsa da içeceğinizin yalnızca kalorisiz olduğunu ama diğer kötü sonuçlarından arınmadığını unutmayın.
10 2

Şişmanlığın nedenlerinden biri de uykusuzluk olabilir mi?

Yeni bir araştırma uykusuz geçen gecelerin, yalnızca ertesi gün kendinizi berbat hissetmenize değil, belinizin de kalınlaşmasına neden olduğunu söylüyor.

New York Obezite Merkezi'ndeki araştırmacılar, iyi dinlenmiş kişilerin, uykusuz kişilere göre günlük 300 kalori daha fazla harcamasına rağmen aynı miktarda kalori harcadıklarını söylüyor.
10 3

Kilo vermeyi amaçlıyorsanız,oda sıcaklığınızı mutlaka iyi ayarlamalısınız!

Sıcak bir ev şişmanlamanıza neden olabilir. Vücudumuz soğuk olduğu zaman üşürüz ve bu şekilde kaslarımız harekete geçerek ısı üretebilmek için kalori yakmaya başlar.

Bu şekilde kilo vermeniz kolaylaşır.
10 4