Tarihin en çılgın kral ve kraliçeleri!

Kral ve Kraliçeler her zaman asaletleri ve şık kıyafetleriyle değil, çılgınlıklarıyla da gündeme geliyor. Tarihe damgasını vuran 9 çılgın kral ve kraliçeyi sizler için inceledik…


Tarih çılgın hükümdarlarla ve zulümlerle dolu. Birçoğu filmlere ve romanlara konu olan çılgınlıklar keşfedilmeyi bekliyor.

Şu anda o dönemleri gözümüzde canlandırmakta zorlansak da, bir zamanlar koskoca ülkeler yalnızca doğuştan şanslı bir kişinin sözleriyle idare ediliyordu.

Tarihin tozlu sayfaları çılgın karakterlerle dolu. Sizler için ismini tarihin karanlık dehlizlerine yazdırmış 9 kral ve kraliçeyi araştırdık..
11 1

Listenin ilk sırasında Bram Stoker'ın "Drakula" adlı romanına ilham veren Kazıklı Voyvoda ve Kont Drakula olarak bilinen Voyvoda III. Vlad Tepeş var.

Voyvoda III. Vlad, esir aldığı askerleri, özellikle Osmanlı askerlerini, kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçmiş.

III. Vlad'ın kanla beslenen bir vampir olduğu söylentisi ise kazığa geçirdiği askerlerin kanını fıçılarda toplayıp daha sonra şarap içer gibi içtiğine dair dedikodulardan kaynaklanıyor.

Yaklaşık 20,000 kişiyi bu şekilde öldürdüğü söylenen Kont Drakula, iyi anılmayan tarihi karakterlerden yalnızca biri.
11 2

İspanya Kralı II. Carlos listenin 2. sırasında yer alıyor.

Akraba evliliği nedeniyle fiziksel ve zihinsel engeli bulunan Carlos hanedanın tek erkek varisi olması sebebiyle tahta çıktı. 10 yaşına kadar bir bebek gibi bakılan Carlos, iyi bir hükümdar olamadı. O dönemde baba VI. Felipe'ye büyü yapıldığı için kral Carlos'un farklı doğduğuna inanılıyordu. Normalden daha büyük bir dili bulunan Carlos'un söyledikleri de oldukça güç anlaşılıyordu.

Yaşamının son zamanlarında duygusallaşıp içine kapanan çılgın kral, ailesini görebilmek için cenazeleri mezardan çıkarttırmasıyla ünlü.
11 3

Aşkı filmlere konu olan çılgın Kraliçe Kastilyalı Juana, tarihin en ilginç karakterlerinden biri.

Kocası Yakışıklı Philip'e olan aşkıyla anılan Juana, tifo hastalığına yakalanıp ölen eşinin cenazesini sıksık topraktan çıkarıp öpmesiyle anılıyor.
11 4