Tüm zamanların ikonik saç modelleri!

Saçlarımız da kıyafetimizle birlikte değişime uğruyor. İşte geçmiş yıllardan günümüze uyarlanan 7 ikonik saç modeli!


Moda, ikonik saç modellerini yaratarak zamanla değişim geçirdi. Daha önceleri saç konusu modanın bir parçası gibi düşünülmezken, artık saç defileleri, saç tasarımları ve her sezona özel saç modası konuşuluyor.

Geriye dönüp baktığımızda kendi tarzımızı yaratırken ilham alabileceğimiz ikonik saç modelleri var. Klasik ve demode arasındaki ince çizgiyi geçmediğiniz sürece, eski resimlere bakıp, geçmiş Hollywood yıldızlarının saçlarından esinlenmenizde hiçbir sakınca yok.

Saç modelini değiştirmek isteyenlere fikir verebilecek 7 ikonik saç modeli!
9 1

Kadınların ikonik saçlarından bahsediyorsanız, parmak dalgalarından sözetmemek olmaz. Hollywood ihtişamını ve zarafetini bize hatırlatan bu saç modelini çok beğeniyoruz.

Zarif , seksi ve kadınsı havasıyla yüzünüzü çevreleyen parmak dalgalara kavuşmanız çok kolay. İlk olarak fön çekip düzelttiğiniz saçlarınızın ön kısımlarına krepeyle hacim verin. İkinci olarak da saçlarınızın uçlarını ve ön kısınlarını dışa doğru bukleler oluşturacak şekilde yuvarlak fırçalarla tutturun. Fön makinesi ve sprey kullanarak saçınızı sabitleyin.
9 2

Küt saç modeli kesinlikle herkesin kullanabileceği bir model değil. Cesur kadınlara hitab eden bu saç modeli size zamanın ruhunu aşılayacak.

Esas küt saç kesimi çene hizasını ya da elmacık kemiği hizasını geçmezken, artık omuzların üstünde biten küt kesimler ilgi görüyor.
9 3

1960'lı yıllarda güzel saç demek kabarık saç demekti. Arı kovanı modeli de bu yılların zevkine uygun olarak aşırı kabarık ve abartılı saçlara verilen bir isim.

Şekil olarak arı kovanına benzeyen krepeli bol spreyli topuzlar ve yarım toplanan saçlar bugünlerde mutlaka denemeniz gereken saç modellerinden.
9 4