Ünlü yemek gurusundan diyet önerileri

Kris Carr diyet sırlarını paylaşıyor...


'Crazy sexy diet' kitabıyla Amerika'nın gündemine oturan ünlü yemek gurusu Kris Carr, sağlıklı ve kesin sonuç veren rejimiyle ilgili bütün sırları açıkladı.

Fazla kilolardan kurtulmak ve mükemmel güzelliğe ulaşmak, hiç bu kadar kolay olmamıştı!
10 1

Yağ ve şeker oranı çok yüksek olan endüstriyel ürünlerin yerine tüketilmesi gereken sebzeler vücudumuzu pH bakımından dengelerken aynı zamanda da vücudumuzun ana ihtiyacı olan vitmanin, mineral, lif, oksijen ve enzim bakımından besler.

Endüstriyel ürünlerin hepsi insan vücudunun pH dengesini bozmaktadır ve yorgunluk, öfke, kas erimesi, aşırı kilo, selülit gibi yan etkileri görülmektedir.

Vücudu asitle dolduran endüstriyel ürünlere karşı taze ya da pişmiş sebzeler yiyerek vücudunuzu korumalısınız. Vejeteryanların genellikle zayıftır öyle değil mi? Bu durum, Kris Carr'ın 'yeşille dost olun' uyarısını dikkate almanız için bir neden oluşturabilir!
10 2

Aynı zamanda sebzelerin hafıza ve libido gücünü arttırdığını da hatırlatalım. Belki de bundan dolayı Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Miranda Kerr, Liv Tyler, Gisele Bündchen gibi yıldızlar vejeteryan olmaya karar verdiler.

Pratikte haftada 12 ile 15 kez vejeteryan ürünleri tercih etmelisiniz. Geriye kalan zamanda ise, istediğiniz gibi yiyebilirsiniz. Yine de bizim size önerimiz, protein bazlı yiyecekleri ihmal etmemeniz. Mesela, 100 gr balık, et ya da yumurta , sütlü bir tatlı ve peynir…
10 3

Kris Carr'ın en önemli önerilerinden biri de hergün en az bir tane % 70'i sebze % 30'u ise meyveden oluşan karışımlar hazırlamanız. Karışımınızda ıspanak, pazı gibi sebzeler kullanırsanız vücudunuzun vitamin, klorofil, detoks gibi önemli ihtiyaçlarını da karşılamış olacaksınız.

Ispanak ve pazıyı ilk duyduğunuzda tat bakımından canınız sıkılabilir fakat emin olun ki, ekledeğiniz meyvelerle içmekten zevk alacağınız bir karışımı yudumluyor olacaksınız.


Karışımınızı armut, elma, muz, kivi gibi meyvelerden biri + 1/2 kabuğu soyulmuş salatalık + 1/2 deste maydanoz + 100 gr taze ıspanak + biraz su ya da hindistan cevizi suyu ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
10 4