Uykunuzda metabolizmayı hızlandırın!

Geceleri yapacağınız birkaç ufak teknik ile uykuda metabolizmanızı hızlandırarak, kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz.


Geceleri yaptığınız şeyler sayesinde yarına hafiflemiş kalkabilirsiniz!

Geceleri biz uyurken vücut hem dinlenir hem de gün boyunca yediğimiz ve içtiklerimizi dengeler. Uyku sırasında yediklerimizin sindirimi gerçekleşir. Ayrıca sindirim sistemimiz uyurken daha hızlı çalışır. Bu sayede vücuttan su atılımı ve kilo kaybı uyku sırasında daha fazla olur.

Uyku sırasında metabolizmanın daha çok çalışıp kilo kaybının üst düzeye çıkmasını sağlayan yöntemler de yok değil. Size verdiğimiz birkaç ipucunu gece uyguladığınız sürece siz de sabaha hafifleyerek başlayabilirsiniz.
GÖRSEL: GETTY IMAGES TURKEY
9 1

İştahınızı kapamak, açlığınızı bastırmak ve metabolizmayı harekte geçirmek için size yardımcı olacak bazı kokular ve aromalar var. Bunlardan biri de nane…

Nane kilo almayı ve yemek yemenizi önlemek için size yardımcı olur. Mesela en basit yolu birkaç saatte bir nane koklamak!

Bu yüzden yastığınıza gece birkaç damla nane yağı damlatırsanız, gece metabolizmanızı çalıştırması için size yardımcı olur.
9 2

Yatmadan önce protein içeren bir içecek içmeniz metabolizmanızın daha hızlı çalışması için mükemmel bir zamanlama olur. Çünkü uyku sırasında protein emilimi çok daha fazla olur.

Protein, kas kitlesi artış sağlar ve uyku sırasında kalori harcamanıza sebep olur.
9 3

Yatmadan önce yiyeceğiniz bazı gıdalar size kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Bunların başında da süzme peynir geliyor.

Protein açısından zengin olan süzme peynir metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur ve sabah uyandığınızda çok açlık hissedip kahvaltıda çok yemenizi engeller.
Mutfağınızı düzenli tutun ve sakıncalı gıdalardan arındırın. Temiz ve düzenli bir mutfak ve kiler kilo vermeniz açısından size yardımcı olur.

Özellikle gece atıştırmlarını çok seviyorsanız, mutfakta gözle görülür yerlerde sizi cezbedecek gıdalar barındırmayın…
9 4