Bu menü babamıza özel!



Babalar gününde bir hediye almak yerine, ona ellerinizle yemekler hazırlamak daha çok hoşuna gidecek. O zaman mükemmel bir babalar günü için kolları sıvamaya başlayalım!

Sevginiz, beceriniz ve biraz da annenizin yardımıyla harika bir masa donatacağız!
7 1

Mini Kumpirler


Malzemeler

(2 adet için)
2 adet orta boy taze patates
1 çorba kaşığı havuç (küp doğranmış)
1 çorba kaşığı garnitür
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kaşar peyniri

Tarifi

Patatesleri buharda haşlayın. Üstten kapak çıkartacak şekilde kesin. Çay kaşığı yardımıyla içini hafifçe oyun.

Tereyağını ve içinden öıkarmış olduğunuz patatesleri ve garnitürü karıştırın. İçindeki boşluğa yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üstten ısıtmalı fırında, peynirler eiriyip hafif kızarana kadar bekletin.
7 2

Ispanak Püreli Top Köfteler


Malzemeler

250 gram köftelik kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 ince dilim bayat ekmek içi
Karabiber, kimyon, tuz

Tarifi

Köfte için çukur bir kapta kıymayı rendelenmiş soğranı ve ufalanmış batat ekmek içini baharatlarla yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler koparın .. Yağlı kağıt üzerine yerleştirip 10-15 dakika fırına verin.

Ispanak püresi için ıspanakları elinizle doğrayın ve tereyağını eritip unu kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyip 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alınca labne ile tatlandırın ve servis tabağına alarak fırından çıkan köftelerin üzerine ekleyin.
7 3

Ahtapot Sosis


Malzemeler

10 adet parmak sosis
50 adet uzun makarna
Domates sosu için
1 çorba kaşığı tereyağ
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz sapı
1 çay bardağı sıcak su ve tuz

Tarifi

Domates sosu için tereyağını eritip rendelenmiş domatesleri ilave edin. Biraz kaynadıktan sonra sapını ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Suyunu çekince tuzunu ekleyin.

Uzun makarnaları kırmadan sosisin ucundan sokun ve diğer taraftan çıkarın. Bir parmak sosiste en az beş adet makarna olmalı. Aynı makarna haşlar gibi tuzlu suyu kaynatın ve içine tüm sosisli makarnaları atın. 8-10 dakika sonra ocaktan alın. Domates sos ile servis edin.
7 4