Topuklu ayakkabı tercihiniz eğerki rahat olması bir nebze sizin için daha önemliyse tercih etmeniz gereken ayakkabı modeli kalın bantı veya önü kapalı ayakkabı modeller oldukça rahattır. Aynı zamanda ayağınızı sıkı bir şekilde tutar ve ön parmaklarınızın öne doğru kaymasını engeller.
5 2

Eğerki hem acısız hemde uzun süre giyebileceğiniz bir topuklu ayakkabı arıyorsanız tercih edeceğiniz ayakkabılar kaliteli olmalıdır. Her ne kadar topuklu ayakkabı üzerinde durmak zor olsa da kaliteli ayakkabılar gerçek deriden yapılmıştır ve yumuşak tabanlı ayakkabılardır.

5 3

Eğer ki bütün gün boyunca topuklu ayakkabı giymeniz gereken bir gün geçirdiyseniz akşam eve geldiğinizde ayaklarınızı ilk bulduğunuz fırsatta yukarı doğru uzatın ve ayaklarınızı dinlendirin. Gün içerisinde yaklaşık 6-7 dakikalık mola şeklinde ayaklarınızı dinlendirmenizi öneriyoruz.

5 4

İlk olarak ayaklarınızı tanıyın! Ayak tipiniz neyse ince veya uzun, kalın veya ince ayak yapılarına sahipseniz ayak tipinize göre topuklu ayakkabılar tercih etmeye özen gösterin. Aksi durumda kalın taraklı bir ayak yapısına sahipseniz stiletto sizin için son derece yanlık bir tercih olacaktır. 

5 5