Dramatik Çiftler Bu çiftlerin örnek ilişkileri yaşadığını söylemek pek doğru olmaz. İnişli çıkışlı tavırlar sergileyen dramatik çiftler, diğerlerine göre ayrılma riskiyle iki kat daha fazla karşı karşıya. Bunun sebebi ise partnerlerin bağımsızlıklarına diğerlerine göre daha düşkün olması. Dramatik çiftlerin arkadaşlarıyla bireysel olarak geçirdikleri vakit arttıkça ilişkilerine olan sadakatlerinin azaldığı da bir gerçek.
5 2
Çatışmalı Çiftler Çatışmalı ilişki türünde partnerler kavga ettikleri zaman sadakatlerinde azalma görülse de, bu ayrılık anlamına gelmiyor. Çiftler kavga edip birbirlerinden uzaklaşma ve bir anda tutkulu bir aşk yaşama arasında gidip geliyor. Bu ilişki türüne uzun süre dayanmak pek kolay olmasa da, ayrılık oranlarının çok yüksek olduğu söylenemez.
5 3
Sosyal Çiftler Sosyal çiftler ilişkilerinin kendilerini gerçekten tatmin ettiğini ve istikrarlı olduklarını belirtiyor.Partnerler aynı sosyal çevreyi paylaşıyor ve konu sadakate geldiğinde ise bu sosyal çevreden büyük ölçüde etkileniyorlar. Ortak arkadaşlara sahip olmak partnerleri için oldukça önemli bir bağlayıcı ve yakınlaştırıcı neden haline geliyor.
5 4
Partner Odaklı Çiftler Partner odaklı ilişkilerin evlilikle sonuçlanma oranı diğerlerine göre daha yüksek. Bu çiftler uzun soluklu ilişkiler yaşıyor ve zamanla birlikteliklerinden daha mutlu oluyorlar. Partnerler ilişkileriyle ilgili kararlar alırken birbirlerine karşı oldukça düşünceli ve dikkatli davranıyor. Eğer sakinleşmeye ve ciddi bir ilişkiye başlamaya hazır değilseniz bu ilişki türü sizin için sıkıcı olabilir.
5 5