Örneğin, size çok güzel kokan biri, bir başkasına pek de güzel kokmayabilir, bunun sebebi ise iki insan arasındaki mikropların birbiriyle uyumsuz olması. Bu bulgular, temizlik takıntısı olan bazı kişilerin ilişkilerini neden uzun süre devam ettiremediğine de bir açıklama getirmiş oluyor.

Bu konuda açıklamalar yapan mikrobiolog Jason Tetro, mikropların aşk hayatımızı nasıl etkilediğini anlatıyor. İşte mikroplar ve aşk hayatımız arasındaki ilginç bağlantı!
8 2

Konu bakteriler olduğunda vücutlarımız yalnızca kokudan fazlasını algılar. Kokular vasıtasıyla ilk tepki verilir. Aslında kokuları beraberinde getirdikleri yan ürünler sayesinde tadabiliyoruz.

Tatlı, tuzlu, ekşi ve acı tatlar dışında kalan 5. tat olan umami tatlar, laktik aside bağlı olarak ortaya çıkar. Laktik asidi ise laktobacillus adlı bir bakteri üretir.
8 3

İnsanlar vücutlarındaki mikropları düzenli diyet , yaşam stili ve yaşadıkları coğrafyaya göre değiştirebilir. Mikropları değiştirmenin en kolay yolu antibiyotiklerdir fakat sonuç pek olumlu yönde olmaz.

Probiyotikler ise vücut mikrobiyotasının dengesini sağlar, bağırsaklardaki bakteri popülasyonunu düzenler ve genel sağlığımızı olumlu yönde etkiler.
8 4

Mikroplar aşk hayatımızda o kadar etkili ki, kişilerin bakterileri uyumlu değilse romantik öpücükler bile kendinizi garip hissetmenize neden olabiliyor.

Bağışıklık sisteminin diğer mikroplara verdiği cevaba göre öpücüğünüzün içine enfeksiyon ve alerjiler gibi birçok şey dahil oluyor.

Örneğin öpüşmeden önce fıstık yemiş olan birini öpmek fıstık alerjisi olan kişilerin alerjik reaksiyon göstermesine neden olabilir.

Bu durumun nedeni ise bağışıklık sisteminin hızlı bir yapıya sahip olması. Tutkulu bir şekilde öpüşen bir çift, birbirleriyle 80 milyon bakteri alışverişinde bulunuyor.
Bu kadar fazla bakteriye bağışıklık sistemi mutlaka tepki gösterir. Eğer bakteriler bağışıklık sistemi tarafından tanınır ve öldürülürse, kişiler mutluluk, huzur ve hatta bağımlılık duygusu hisseder. Fakat bakteriler bu şekilde uyumlu olmadığı zaman tıpkı bir alerjik reaksiyonda olduğu gibi kişiler kendilerini koruma tepkisi verebilir.
8 5