Tutulma haftası ve tutulmadan bir ay sonrası 27 Ekim-5 Kasım aralığı da bu tutulma enerjilerini yoğun hissedebileceğimiz günler olabilir. Bunun yanısıra Mars’ın tutulma derecesini tetikleyeceği 20-21 Kasım tarihleri de önemli görünüyor. Ay düğümleri Koç-Terazi hattının sıfır derecesinde. Tutulma horoskopun yedinci evinde gerçekleşiyor. Ben- Biz hattındaki vurgu kişisel ve toplumsal olan konular arasındaki çatışmalara, ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar, açık düşmanlar, hukuk, adalet, eşitlik, diplomasi, muhalef ve rekabet ile ilgili konulara parmak basıyor. Gerek kişisel gerek toplumsal olarak bu kavramlar önümüzdeki 1.5 aylık dönemde yoğun olarak gündemimizde olabilir. Retro Merkür geçmiş konuların tekrar ele alınıp sonuçlandırılması için fırsat verebilir. Adalet, eşitlik konularında daha duyarlı olabilir, hak arayışlarına girebiliriz. Tutulmalar bu yaşam planında bize bazı kapıları açar bazılarını kapatır. İlerlemesi mümkün olmayan ve bu dünya yaşamından alacağı ders bitenler yeni yollara giderken, geride kalanlar farklı derslerle dünya okuluna devam ederler. Tüm acılar, ızdıraplar, hastalıklar aslında birer derstir. Tabii ödüller de var. Geçmişte iyi tohumlar ektiyseniz, hak edişleriniz varsa, ödevlerinizi yaptıysanız şimdi sizin için evren sürpriz ödüller de getirebilir.
14 2
KOÇ (21 Mart - 20 Nisan) Burcunuzdaki dolunay sizin için çok önemli olabilir. Bu dönem enerji ve motivasyonunuzu arttırırken, hayatınızı değiştirecek önemli fırsatları da karşınıza çıkarabilir. Gerekli azim ve cesareti gösterdiğiniz takdirde çok önemli atılımlar yapabilirsiniz.
14 3
BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs) Dolunay, bilinçaltınızda yeni keşifler yapmanıza imkan verebileceği gibi, yaratıcılığınızda ve ruhsal yönünüzde de yeni açılımlar yapabilirsiniz. Gizli bir hayranınızı fark etmeniz,herkesten gizlenen bir sırrı öğrenmeniz bu yeni ayın konularından olabilir.
14 4
İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) Dolunay size yeni iş projeleri, teklifler, yeni arkadaşlar getirebilir. Bu dönemde önümüzdeki günlerde hayatınızı etkileyecek önemli, ilginç insanlarla tanışabilirsiniz. Yaratıcı, orijinal, ilginç fikirlerle karşılaşabilirsiniz. Sosyal hayatınız hareketlenebilir, eğlenceli ortamlara katılabilirsiniz.
14 5