Toprak elementinin öncü nitelikli burcu Oğlak, zodyakta onuncu evi yönetir. Burası horoskopun en tepe noktasıdır ve yaşamdaki hedeflerimiz, geleceğimiz, kaderimizle ilgili bilgiler verir. Oğlak yeniayında genel kariyerimiz, iş, meslek, görevler, sorumluluklar, gelecek, maddi güvence, statü, saygınlık, onur, itibar, şan, şöhret gibi alanlarda hedef ve arzularımızı ön plana alabiliriz.
12 2
Oğlak yaşamımızdaki otorite kavramları, aile büyükleri, üstlerimiz, liderler, yöneticiler, hükümet, devlet, devlet büyüklerini de temsil eder. Bu kavramlarda da gerek kişisel gerek toplumsal alanlarda yeni gelişmeler beklenebilir.
12 3
Yeniay öncü grup burçların ilk günlerinde doğanları daha fazla etkileyecektir. 26 Aralık-2 Ocak Oğlaklar, 24 Mart-1 Nisan Koçlar, 26 Eylül-2 Ekim Teraziler, 25 Haziran-1 Temmuz Yengeçler bu yeniayı takip eden günlerde yaşamlarında yeni başlangıçlar yapabilirler.
12 4
Oğlak burcu bedenimizde kemikleri, eklemleri, cildi, dişleri, dizleri yönetir. Bu bölgelerde kronik sağlık sorunları olanlar özellikle Ay dolunay fazına yaklaşırken biraz daha temkinli olmalılar. Bedenimizde bu bölgelerin bakımı, tedavisi gibi kavramlar da bu ay gündeme gelebilir. Yeniay haritasında Oğlak burcunun son derecesi yükseliyor. Güneş ve Ay horoskopun on ikinci evinde Merkür ile birleşiyor ve Balık burcundaki Mars ve Neptün’den destek açısı alıyor. Başak burcundaki Kuzey düğüme ise güzel bir üçgen yapıyor.
12 5