Koç benim isteklerim derken Terazi biz olabilmek için çoğu zaman karşısındaki kişinin isteklerine odaklanır. Bir ilişkide kurulacak denge ve uyum Terazi’nin en önemli arayışıdır, çünkü o bir ilişki içerisinde kendini tamamlanmış hisseder. Terazi yeniayı ilişkiler, ortaklıklar, evlilik, sanat, estetik, güzellik, hukuk, adalet, diplomasi, siyaset, sosyal vicdan, rakipler, açık düşmanlıklar ile ilgili konulara dikkat çekiyor.
19 2
Önümüzdeki dönem bu alanlarda yeni girişimlerde bulunabilir, değişimler yaşayabiliriz. Terazi ve Koç başta olmak üzere öncü burçlar Yengeç ve Oğlak’ın ilk dekanında doğanlar bu yeniaydan birinci derece etki alabilirler. Bunun yanısıra öncü burçların 8 derece ve yakınlarında ( orb aralığı 4 derece alınabilir) kişisel gezegenlerimiz ve önemli noktalarımız varsa yeni ayın enerjilerini değerlendirebiliriz. Horoskoplarımızda Terazi burcunun yer aldığı ev ve temsil ettiği yaşam alanlarımız yeniayın taze enerjilerinin ortaya çıkacağı yerler olacaktır. Bu yeniayda her türlü ilişki ve işbirliği için niyet edebilir, girişimde bulunabiliriz.
19 3
Bunun yanısıra sanat, tasarım, kişisel bakım, estetik, güzellik, imaj ile ilgili yenilikler ve değişimler için de uygun bir dönemde olacağız. Hukuk, diplomasi, danışmanlık ve hizmet aldığımız kişilerle ilgili yenilikler de olabilir. Yeniay haritasında Aslan burcu yükseliyor. Liderler, yöneticiler, ünlü kişiler, sanatçılar, çocuklar ve gençler, eğlence, organizasyonlar, yetenek ve yaratıcılığımızı gösterdiğimiz alanlar, hobiler, spekülatif kavramlar, yarışlar, bedenimizde dolaşım sistemi, kalp, sırt, omurga Aslan burcu tarafından simgelenir. Yeniaya bu temalar da dahil olurken, horoskoplarımızda Aslan burcunun yönettiği ev konuları hareketlenecek.
19 4
Güneş ve Ay horoskopun ikinci evinde birleşirken, üçüncü evi de etkiliyor. Maddi kaynaklar, gelir, giderler, bütçe, sahip olduğumuz değerler, yakın çevre ilişkileri, komşular, iletişim, anlaşmalar, eğitim, ulaşım en fazla meşgul olacağımız kavramlar. Jüpiter yenşayla birleşirken şans ve bereketi arttırıyor. Yani bu dönemde başlanılan işler, ekilen tohumlar daha hızlı büyüyebilir, beklediğimizden daha fazla verim alabiliriz. Yönetici gezegen Venüs Akrep burcunda, Balık burcundaki Neptün’ e güzel bir üçgen yapıyor. Başak- Balık aksındaki Ay düğümleri Yay burcundaki Satürn tarafından kareleniyor. Satürn aynı zamanda Güneş ve Ay’ı destekleyen bir pozisyonda. Boğa burcunda yerleşen MC para, toprak, sahip olma vurgusu verirken, kuzey düğüm, Merkür ve Plüton’dan destek alarak girişilen işlerde sağlam temeller atılmasını da destekliyor.
19 5