Bebeğiniz niyetinizi tahmin edebilir 2006 yılında yayımlanan bir araştırmaya göre, 12 aylık bebekler göz hareketleri yoluyla tıpkı yetişkinler gibi kişinin oyuncağı atacağı kutuyu tahmin edebiliyor. Yani, kişi elindeki oyuncağı kutuya atmadan, hangi kutuya atacağını önceden belirleyebiliyor ve gözlerini o kutuya çeviriyor. Ancak 6 aylık bebekler bu yetiyi sergileyemedi ve gözlerini yalnızca oyuncağa odakladılar. Araştırmacılar, hareketler gözlemlenirken 12 aylık bebeklerin tıpkı yetişkinler gibi hedefe odaklandığını ortaya koyduklarını söylüyor.
10 3
Sizin duyamadığınız konuşma seslerini duyabilir Bebekler geliştikçe, ana dillerine uygun konuşma seslerine aşina hale gelirler. Fakat, bu durum ortaya çıkmadan önce, bebekler; kendi kültüründeki yetişkinler yapamasa bile insan konuşmasındaki bütün fonetik farkları saptayabilirler. Örneğin; İngilizce’deki ‘r’ ve ‘l’ sesleri, Japon yetişkinler için ayırt etmesi oldukça güç seslerdir. Oysa, bir İngiliz evinde büyütülen Japon bebek 6 aydan önce bu sesleri oldukça iyi bir doğrulukla ayırt edebiliyor.
10 4
Aşağılama davranışı gösterebilirler 1980 yılındaki bir çalışmada, 9 aya kadar bebeklere, acı verici ya da eğlenceli olayları içeren gerçek hayat tecrübelerine tepki olarak, yetişkinlerin çeşitli yüz ifadelerini sergiledikleri video kayıtlarını izlettiler. Gözlemler sonucunda, bebeklerin yüzlerindeki ilgi, mutluluk, şaşkınlı, üzüntü, sinir, tiksinme, aşağılama ve korku gibi 8 ayrı duygu tutarlı bir biçimde ayırt edilebildi.
10 5
Önce uzun kelimelerin provasını yapıyor 2014 yılında yayımlanan bir çalışmada araştırmacılar, 7 ila 11 aylık bebeklere konuşma seslerini dinletip beyinlerini taradılar. Psikologlar bebeklerin beyinlerinde motor-ilişkili bölgelerdeki aktiviteyi gözlemlediler. Bebeklerin çoğunluğu henüz söyleyebilmeleri için aylara ihtiyacı olan kelimelerden oluşan uzun kelimeleri, kendi kendilerine üretebilme provası yaptıkları sonucuna ulaştılar.
10 6