güneş lekeleri, cilt lekeleri ve ciltteki küçük kızarıkları anında yok eden ve cilde ışıltı sağlayan altın maskelerin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak oldukça pahalı olan bu maskeler her kadının istediği ancak uygulamasını çok fazla gerçekleştiremediği bir bakım türüdür. Altın maskeler cildi sıkılaştırarak daha genç bir görünüm elde etmeye yardımcı oluyor, cildinizde bulunan ince çizgi ve kırışıklıkları yok etmeye yardımcı oluyor.

5 2

Cilt rengini açmaya yardımcı olan altın maskeler ile daha parlak bir cilde sahip oluyorsunuz. Aynı zamanda cildinizin ihtiyacı olan nem oranını dengeleyerek cilt yapınızı koruyor. Ancak genellikle güzellik salonlarında yapılan ve oldukça yüksek bütçeler olan bu maskeleri sizde evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. 

5 3

Malzemeler; 1 yemek kaşığı altın tozu ve su. 

Nasıl hazırlanır ve uygulanır? Aktarlardan veya kaliteli kozmetik ürünlerinde altın tozunu bulabilirsiniz. Altın tozundan 1 yemek kaşığı bir kasenin içerisine koyun daha sonra göz kararı macun kıvamına gelecek şekilde ilave edin ve karıştırın. 

5 4

Daha sonra cildinize hazırladığınız maskeyi uygulayın ve kurumasını bekleyin. Bunun için belirli bir zaman değilde maskenin cildinizde kuruduğuna emin olana kadar bekletin daha sonra yavaş ve dikkatli bir şekilde maskeyi cildinizden çıkararak ılık su yardımı ile durulayın.

5 5