CEVİZ 

Ceviz hem vücut sağlığı için hem de cilt sağlığı için oldukça faydalı bir besindir. Ceviz cilt için adeta yenileyici bir onarıcı bir mucizedir. Özellikle cansız ve solgun görünen cildi beslemektedir. Yapmanız gereken şey, 2 tatlı kaşığı toz ceviz ile 2 yemek kaşığı yağsız yoğurdu karıştırıp, yüz bölgenize uygulamak.  Haftada bir kere bu karışımı uygulayabilirsiniz. Bu karışım sayesinde cildiniz tüm kirlerden arınacaktır.

5 2

KARBONAT 

Karbonat cildin pH seviyesini dengelemektedir. Karbonat cildi ölü hücrelerden arındırmaktadır. Bunun yanı sıra cildi derinlemesine temizleyerek gözeneklerin açılamasına yardımcı olur.  1 tatlı kaşığı karbonat ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına getirin. Sonra bu karışımı yüzünüze sürerek yüzünüzü temizleyin. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez uygulayabilirsiniz.

5 3

BAL 

Bal cildinizi tüm toksinlerden arındırır. Antibakteriyel özelliğe sahip olan bal yüzün  özellikle sivilce ve siyah noktalardan arınmasını sağlar. Cildi adeta yumuşak ve esnek yapıya dönüştüren balı günde 2 kere uygulayabilirsiniz. Yüzünüzün her yerine balı sürüp kurumasını bekleyin. 15 dakika sonra ılık suyla yıkayabilirsiniz. 

5 4

LİMON

Cildi temizleyen doğal yöntemlerden bir diğeri de limondur. İçerisinde barındırdığı asit sayesinde cildi beslemektedir. Limon siyah noktaları yok etmede de oldukça başarılı bir rol oynamaktadır. Taze sıkılmış limonu suyla incelterek yüzünüze sürün. 10 dakika bekletip yıkayın. İçnde asit olduğundan dolayı bazı ciltleri tahriş edebilir. Yüzünüzün limona alerjisi olup olmadığını küçük bir yerde deneyerek bu işlemi uygulamanız daha sağlıklı olacaktır. 

5 5