Çilek Püresi Traş uygulamasından sonra cildinizde küçük kırmızı noktalara rastlıyorsanız birkaç gram çilek ile kendinize muhteşem bir solüsyon hazırlayabilirsiniz. Cildinizde ihtiyaç duyulan bölgelere çilek püresini sürüp 15-20 dakika bekletin ve daha sonra su ile durulayın. Muhteşem kokulu bu uygulama jilet kaynaklı kızarıklık ve iltihapla mücadelenin en etkili yöntemlerinden.
16 2
Aspirin Bacağınızda oluşan kızarıklığın daha da kötü bir boyuta ulaşmasını önleyen aspirin yöntemi oldukça ilginç. 2 aspirini 1 çay kaşığı ılık suya koyun. Uzun bir süre burada bekletin. Suda bekleyen aspirinlerin etrafında yapışkan bir tabaka oluşacak. Bu yapışkan sıvıyı cildinizde oluşan iltihap ya da kızarıklığın üzerine sürün. 10 dakika bekletin ve su ile temizleyin. Bu tedavi yöntemi hassas ciltler için uygun değildir.
16 3
Cadı Fındığı Sıra dışı cilt sorunlarına alternatif bir tedavi sunan Cadı Fındığı, içerdiği soğutucu ve yatıştırıcı özelliklerden ötürü cilt ve saç bakımında yoğun olarak kullanılıyor. Cildinize her hafta düzenli olarak cadı fındığı özlü bir krem uygulayın ve masaj yapın. Zaman içerisinde kızarıklık ve iltihaplanma görmeyeceksiniz.
16 4
Elma sirkesi Elma sirkesi salatalardan sonra cilt bakımında da favorimiz oluyor. Elma sirkesinin içerisindeki asidik korozifler,bazı cilt hastalıklarının da önlenmesine yardımcı oluyor. Bir pamuk yardımıyla elma sirkesini tahriş olmuş bölgeye uygulayın ve kurumaya bırakın. Her gün bir kaç defa uygulayın. Hassas cilde sahip kişiler bu uygulama için elma sirkesini suyla karıştırarak kullanabilir.
16 5